Share

CERNOBÎLUL a devenit cea mai mare catastrofă tehnologică a secolului XX și este, înainte de toate o CATASTROFĂ a timpului

Pe data de 26 aprilie 1986, o serie de explozii au distrus reactorul și clădirea celui de-al patrulea bloc energetic de la centrala atomoelectrică de la Cernobîl.

Acum este un bloc turn, gol. Un bloc fără locatari, dar cu lucruri, mobilă, îmbrăcăminte pe care nimeni nu le va mai putea folosi niciodată. Pentru că acest bloc se află la Cernobîl.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Și cu toate astea, după nu foarte mulți ani, zona a devenit turistică. În mai 2019, după 33 de ani de la tragedie, 5 persoane din Clubul Fotografilor Iași, au vizitat Cernobîlul.

„Livezile și salcâmii erau în floare, iarba verde strălucea veselă în soare. Păsările cântau. O lume așa de cunoscută. Primul gând: totul e la locul lui, totul e neschimbat, aceeași apă, aceiași copaci. Și forma, și culoarea, si mirosul lor.

Nici bine nu am ajuns ni s-a explicat să nu rupem flori, să nu stăm pe pământ, să nu bem apă de izvor. Radiația nu se vede, nu are miros și nici sunet. E imaterială. Bipăitul dozimetrului din mâna ghidului ne trezea totuși la realitate.

Ce am găsit la Cernobîl? Lucruri fără oameni, peisaje pustii, drumuri spre nicăieri. De ce am început să fotografiez? Pentru că nu-mi ajungeau cuvintele…”, a declarat fotograful Viktor Latun.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 14 martie 2020, ora 17:00, Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ