Ieşenii şi vizitatorii Palatului Culturii din Iaşi sunt aşteptaţi să se delecteze în cadrul unei expoziţii olfactive din universul parfumurilor şi al aromelor

Palatul Culturii din Iaşi a deschis o expoziţie cu arome şi parfum, unde sunt expuse obiecte care reconstituie istoria de milenii a parfumului. Printre exponate se regăseşte şi o trusă de călătorie a lui Mihail Kogălniceanu.

Expoziția este intitulată „Olfactiv. Mirodenii, răşini, parfumuri şi miresme”. Din Antichitate până în Epoca Modernă, expoziţia a reconstituit din izvoarele scrise şi arheologice istoria parfumului.

„O expoziție frumoasă, dăruită tuturor femeilor în primul rând, acum la început de primăvară. O expoziție care vă introduce în universul parfumurilor, a eleganței, a mirodeniilor. Acest eveniment a presupus foarte multă documentare, la care colegii mei au lucrat aproximativ trei-patru luni de zile” a declarat, Lacrămioara Stratulat, managerul Palatului Culturii din Iași

În pofida absenţei conţinutului din recipiente, poate fi admirată o colecţie de flacoane de parfum antice, medievale ori moderne, care ilustrează rafinamentul producătorilor.

Managerul Palatului Culturii Iaşi spune că s-a lucrat mai bine de patru luni pentru a reuşi să deschidă la începutul acestei primăveri o expoziţie ce se vrea a fi „o excursie în lumea efemeră a aromelor şi a plăcerii”. Expoziția va fi deshisă la Palatul Culturii până în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ