Share

Aleşii locali vor analiza în şedinţa de marţi, 28 februarie, indicatorii tehnico – economici ai studiului de fezabilitate ce priveşte proiectele de extindere a termoficării centralizate în cartierele Copou şi Bucium.

Primarul Mihai Chirica a declarat vineri, într-o conferință de presă, că valoarea proiectului este estimată la circa 22,3 milioane de lei cu TVA şi va fi asigurată în proporţie de 70% de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi 30% de către Primăria Municipiului Iaşi.

Această sumă din urmă va fi rambursată de Veolia Energie Iaşi ca redevenţă suplimentară în cadrul contractului de concesiune, aşa cum s-a stabilit recent cu reprezentanţii operatorului.

Finanţarea proiectului de extindere a sistemului centralizat de termoficare va fi asigurată prin Programul „Termoficare – Căldură şi Confort” derulat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, program ce pune la dispoziţie municipalităţilor sume destinate sistemelor de termoficare, pentru lucrări de înlocuire de conducte şi echipamente sau de prelungire a reţelelor de alimentare cu energie termică.

Proiectul „Copoul Verde” presupune extinderea termoficării centralizate de la clădirile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” până la Corpul A al Universităţii „Al. I. Cuza”, avându-se în vedere prelungirea Magistralei 2 de termoficare şi racordarea clădirilor mari din acea zonă direct la conducta magistrală, cu modul termic individual.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

În cadrul Proiectului „Bucium”, sistemul de termoficare va fi extins de la intersecţia bulevardului Socola cu bulevardul Poitiers şi strada Trei Fântâni şi până la blocurile ANL şi la Institutul de Psihiatrie „Socola” prin prelungirea Magistralei 4 de termoficare şi conectarea clădirilor mari tot direct la conducta magistrală, cu modul termic individual.

Cele două proiecte privesc 49 de clienţi potenţiali, din care au fost selectaţi 36, cuprinzând spitale, universităţi, hoteluri, pensiuni şi restaurante, blocuri de locuinţe, sedii administrative, cu un consum total estimat de circa 24.700 Gcal pe an, adică echivalentul a 5.000 de apartamente.

În acelaşi context al modernizării sistemului centralizat de termoficare, în şedinţa Consiliului Local de marţi va fi dezbătut şi proiectul care vizează indicatorii tehnico – economici ai studiului de fezabilitate pentru refacerea izolaţiei magistralei de legătură dintre CET Holboca şi CET Tudor.

Este vorba despre un traseu de 22 de kilometri de conducte tur şi retur care conectează CET Holboca de oraşul Iaşi.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Investiţia, estimată la valoarea de 27,5 milioane de lei cu TVA, va fi asigurată tot în cadrul Programului „Termoficare – Căldură şi Confort”, în proporţie de 70% de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi 30% de către Primăria Municipiului Iaşi.

Lucrările se vor realiza de-a lungul a 30 de luni şi se estimează că vor fi încheiate la sfârşitul anului 2019.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ