Share

PRIME KAPITAL este înființată la București de către Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și respectiv foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România. Actualii acționari ai firmei sunt Victor SEMIONOV, Mihail VASILESCU și Adrian CHIRIAC.

Cumpără tot ce prezintă INTERES

Fondatorii fondului sud-african de investiții New Europe Property Investments (NEPI), adică Victor Semionov și Martin Slabbert, sunt afaceriștii care au pornit în România compania Prime Kapital, care se axează în special pe investiții imobiliare. NEPI a cumpărat în urmă cu un an, inclusiv Shopping City Sibiu, cu o suma de circa 100 milioane de euro și a devenit unul dintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din România.

Prime KAPITAL, rețeaua unei combinații de zeci de milioane euro

O zonă din Municipiul Iași a fost extrem de vânată de către afaceriștii de la Prime KAPITAL, care nu au obținut autorizații din cadrul primăriei Iași.

Dezvoltatorul Prime Kapital, societate înființată acum doi ani, a achiziționat clădirile și terenurile deținute de Teba Industries, cu peste 20 milioane euro, din zona industrială a Iașului.

Din Primăria Iaşi, surse susțin că: „totul a ajuns să se facă pe sub mâna, contra a zeci de milioane de euro. La mijloc este un tun imobiliar de proporții, de această dată sub lupa unor dezvoltatori imobiliari”.

Miza a fost de aproape 11 hectare situate pe Calea Chișinăului, unde sunt amenajate mai multe hale de producție. Proprietarul acestui teren este Teba Iași Industry SA, cu sediul în Arad, administrată de către italianul Eugenio Donato Constantini. Însă, pe fir a intrat societatea PK Ebony SRL din București, cu acționariat sută la sută luxemburghez.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

În acel timp, se negocia vânzarea activelor, însemnând teren, clădiri și hale. A fost semnat un precontract între Teba Industry și PK Ebony, datat în 30 mai 2018, suma luată în calcul fiind de 28,8 milioane de euro, banii urmând să fie dați în două rate.

Platforma Teba din Iaşi a ajuns în mâinile celor de la Prime Kapital

Prime Kapital a primit autorizaţia de demolare a platformei Teba din Iaşi, pentru a face loc proiectului Silk District, care, potrivit reprezentanţilor SILK, s-ar ridica la suma de 200 milioane euro.

Prime Kapital a primit autorizaţia de demolare a construcţiilor existente pe platforma Teba din Iaşi, unde va dezvolta proiectul Silk District. Lucrările de construcţie ale proiectului, ar putea începe în primăvara anului 2020, după emiterea autorizației de construire.

Proiectul va avea două componente principale: birouri de categoria A, cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp și 2.500 de apartamente. În completarea acestora, Silk District va cuprinde spații de retail de 11.700 mp, un hotel de patru stele cu 160 de camere, o clinică de 1.500 mp, servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o grădiniță sală de fitness și piscină.

În momentul în care cei de la Prime Kapital au făcut tranzacția cu Teba Industries pentru cele 11 hectare, pe care se găseau mai multe hale și un pavilion administrativ, aici funcționau zeci de firme mai mari sau mai mici, care aveau împreună aproape o mie de angajați și o cifră de afaceri de milioane de euro!

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Încă din momentul tranzacției au început și ilegalitățile

Toate firmele care aveau contracte în vigoare cu Teba Industries, în calitate de proprietari, pentru închirierea unor spatii, s-au trezit ca sunt evacuați abuziv peste noapte. Compania, controlată de afaceriștii Martin Slabbert și Victor Semionov, a trimis notificări de evacuare imediat, în decurs de 2-3 luni, pentru toate firmele care erau chiriași la Teba Industries!

Acest lucru este ILEGAL, din moment ce toți acești chiriași, aveau contracte în vigoare și erau cu plata chiriei la zi.

Drept urmare, marea majoritate a firmelor care au fost evacuate din platforma Teba Industries, nu au mai avut forță să-și continue activitatea, intrând în insolvență și concediindu-şi angajații.

Zona Carrefour Era vânată și ea de Prime KAPITAL

Mall Super – Regional pentru România și Republica Moldova, asta se mai arată în proiectul celor de  la Prime KAPITAL pentru zona Carrefour Era.

Centrul comercial, ar urma să aibă peste 200 de magazine de modă și retail, peste 30 de restaurante și o zonă de divertisment.

Mall Moldova este un centru comercial super regional ce vizează întreaga zonă a Moldovei, dar și zona de peste Prut. Centrul va avea la finalizare peste 100 000 de mp de spații închiriabile și va cuprinde o ofertă completă de modă și spații de petrecere a timpului liber. Spuneam mai devreme că sunt în total peste 15.000 de mp dedicați pentru zona de entertainment, de petrecere a timpului liber.,  a declarat Mihai Vadilescu, dezvoltator.

Citeste si   Radu BOTEZ se vrea primar, însă firmele lui au RUPT bugetul de stat! BOTEZ datorează statului român aproape 3.000.000 RON

Pe lângă Mall, cei de la Prime KAPITAL, vor să construiască și cel mai mare cinematograf

„Centrul comercial va include și cel mai mare centru cinematograf din afara Bucureștiului, peste 15 Săli de cinematograf, inclusiv Imax și 4D”, se arată în proiectul celor de la Prime KAPITAL.

Blocarea Centrului Carrefour ERA până în 2021

Centrul comercial deja existent, Carrefour Era, va rămâne deschis pentru public, pe toată perioada lucrărilor, iar extinderea locurilor de parcare pentru noul centru se va face cu peste 3300 de locuri.

În vecinătatea complexului se află comuna Valea Lupului, zona pentru care această construcție va deveni un beneficiu”, susține conducerea PRIME KAPITAL.

Primarul din Valea Lupului, Dumitru MIHAILUC, susține proiectul celor de la PRIME KAPITAL

„Comuna Valea Lupului este vecină cu această investiție. Această investiție majoră înseamnă foarte mult pentru zonă, atât pentru comuna Valea Lupului, Miroslava și municipiul Iași. Înseamnă crearea a foarte multe locuri de munca, înseamnă oameni care vor fi din Valea Lupului, se vor muta alții în Valea Lupului. Comuna are cel mai mare grad ridicat de construcție, de la 2400 de locuitori cât erau în 2004, am depășit 11 de locuitori, deci este o zonă atractivă pentru toată lumea”, a declarat Dumitru MIHAILUC, primarul comunei Valea Lupului.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ