Share

Conducerea Primăriei a inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local în sprijinul medicilor și asistenților medicali care deservesc cabinetele medicale și stomatologice din unitățile de învățământ din municipiul Iași.

Solicitarea inițială a venit din partea membrilor Sindicatului Sanitas, ea urmând a se concretiza în acordarea unei reduceri de 50% a biletelor și abonamentelor pentru transportul public.

„Este un subiect care mă frământă de aproximativ un an și căreia în sfârșit i-am găsit rezolvare. Sunt peste 250 de cadre medicale, care nu se regăsesc nici la Ministerul Sănătății, nici la Ministerul Educației. Au rămas la Direcția de Asistență Comunitară. Sunt persoane care fac parte din colegiile profesionale din domeniu, dar care au fost uitate la administrațiile locale.

Este o situație care nu mi se pare corectă. De altfel, noi am trimis o propunere de modificare legislativă pe care am trimis-o la Ministerul Sănătății și prin care am solicitat ca aceste cadre medicale să fie arondate pe lângă un spital. Fără modificarea Legii Sănătății nu se poate face acest lucru.

Ca o măsură parțial reparatorie am decis să le acordăm aceste facilități de transport, pentru că acele cadre medicale deservesc un număr sporit de școli. Nu au loc de muncă fix, transportă medicamente, au legături între depozitul farmaceutic și fiecare școală, se deplasează de la o școală la alta. Î

n plus, pentru Primăria Municipiului Iași nu reprezintă un efort. Să nu uităm că avem peste 56.000 de gratuități și reduceri la transportul public pentru pensionari, elevi și studenți. Așadar, 250 de alte facilități nu înseamnă mare lucru pentru noi”, a afirmat primarul Mihai Chirica astăzi, într-o conferință de presă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ