Share

Care sunt costurile cu încălzirea pentru luna Decembrie prin sistemul centralizat Veolia?

Veolia Energie Iasi a emis facturile aferente consumului lunii decembrie 2016 către clienții ce au convenții individuale de plată (aprox. 10 000 de locuințe, adica cca. 27% din apartamentele conectate la sistemul centralizat de termoficare).

În ceea ce privește căldura, din calculele puse la dispozitie în special de firmele de repartitoare de costuri sau de administrare imobile (media aritmetică a gigacaloriilor facturate în funcție de suprafața apartamentului), rezultă un consum mediu la încălzire de:

– Apartament cu suprafața <30 mp: Consum = 0,4 gigacalorii / Cost = 103 lei cu TVA
– Apartament cu suprafața între 31 și 50 mp: Consum = 0,7 gigacalorii / Cost = 180 lei cu TVA
– Apartament cu suprafața >51 mp: Consum = 0,8 gigacalorii / Cost = 205 lei cu TVA
Media temperaturilor exterioare (Grade Celsius): +0,89.

Locatarii care nu primesc factura direct de la Veolia și ale căror costuri cu încălzirea sunt repartizate direct pe lista de întreținere de către asociații, în cazul în care constată că sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decât mediile calculate de noi, pot sesizeza acest lucru la:

– la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123
– pe adresa de email iasi@veolia.com
– pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi
– la Biroul de Relații cu Clienții de la sediul nostru din Calea Chișinăului 25.

În această iarnă, 74 de ieșeni au semnalat până acum anomalii în ceea ce privește suma de plată pentru căldura afișată de asociație pe lista de întreținere. “Toate aceste situații se află deja în atenția noastră”, susțin cei de la Veolia Energie Iași.

Ca și în ultimele două ierni, cu ajutorul autorităților naționale de reglementare pentru energie și pentru servicii publice, vom transmite aceste cazuri spre verificare reprezentanților Primăriei Municipiului Iași, care vor lua măsurile necesare în așa fel încât costurile cu încălzirea să fie repartizate pentru toți locatarii din bloc în mod corect și în conformitate cu Legea.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ