Share

Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) de creștere a taxei de cogenerare, o taxă plătită de toți consumatorii în factura la electricitate, a intrat în vigoare de duminică (01.11.n.r.).

Taxa de cogenerare a fost majorată cu peste 40%, de la aproximativ 3,5 euro/MWh la 5 euro/MWh, începând cu data de 1 noiembrie.

Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică, pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, în scopul creșterii eficienței energetice și al îmbunătățirii securității alimentării cu energie, pe piața de energie din România.

”Părerea mea este neimportantă, degeaba spun că s-au scumpit toate dacă nu se rezolvă nimic. Au crescut și prețurile la alimente, la carne, la pâine, acum au crescut și prețurile la facturi, cresc si numărul de cazuri de Covid, dar de scăzut, numai scade nimic.

Și așa suntem amărâți cu virusul ăsta, vin și ei cu aceste scumpiri… ne ducem din rău în mai rău”, a declarat un cetățean din județul Suceava pentru reporterii Ziarului Bună Dimineața Suceava.

Totodată, la nivelul României, taxa de cogenerare va fi în valoare de peste 350 de mil. de euro anual, față de 245 mil. euro, când taxa de cogenerare era de 3,5 euro/MWh.

”Am sunat de multe ori și am făcut sesizări pentru că tot am avut în plus la kilowați și plăteam foarte mult la facturi, iar acum că s-au mai și majorat pe perioada pandemiei, exact acest lucru ne mai lipsea.

Păi dacă o să trebuiască să stăm din nou în izolare, de consumat o să consumăm, mai ales că acum ziua este mai mică, unde o să ajungem?

O să ajungem să stăm la lumânare dacă tot vor crește în continuare prețurile”,  a mai declarat Olguța L. cetățean din Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

 

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ din SUCEAVA! La nivelul județului se înregistrează un număr de 9756 de persoane declarate VINDECATE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ