Share

Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, în colaborare cu Asociația Absolvenților de Textile-Pielărie din Iași (ASITEX) și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști (ASTIP), a organizat, în perioada 26.08.2019 – 24.11.2019, concursul național Junior Designer, un proiect adresat tinerilor pasionați de design vestimentar și de industria modei, finanțat de Primăria Municipiului Iași, care, ajuns la cea de-a X-a ediție, s-a desfășurat sub titlul „Fashion for the Future”

Proiectul s-a adresat unui grup țintă de peste 200.000 de tineri, elevi din învățământul preuniversitar, înmatriculați la Colegii și Licee din România pasionați de modă și creație vestimentară.

Citeste si   MUZEUL de anatomie al USAMV Iași va fi REDESCHIS

Scopul proiectului a fost identificarea elevilor talentați și lansarea acestora în industria modei astfel încât să se asigure cadrul organizatoric necesar dobândirii de cunoștințe specifice pentru înțelegerea elementelor și principiilor care stau la baza proceselor de creație și design, utilizarea adecvată a acestora în interpretarea procedeelor, tehnicilor și metodelor necesare în realizarea corectă a schițelor de modă, în contextul designului și industriei modei.

Citeste si   MOLDOVA, regiunea uitată a ROMÂNIEI! PROIECTUL Autostrăzii A8 Ungheni-Iași- Târgu Neamț-Târgu Mureș se amână din nou

În urma jurizării a peste 450 de schițe înscrise în concurs, au fost desemnate 14 schițe câștigătoare, ale căror creatori au avut ocazia să le materializeze în produs finit, cu sprijinul echipelor de studenți ai Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor.

Apogeul proiectului a constat în prezentarea produselor finite într-un eveniment de gală, prezentarea de modă „Fashion for the Future”, organizată la Iași în 23 noiembrie, la care au luat parte câștigătorii concursului de schițe însoțiti de alți 9 colegi și cadre didactice îndrumătoare și, bineînțeles, cadre didactice din cadrul Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor și studenți din cadrul facultății.

Citeste si   Se vor ÎNFIINȚA alte 8 fluxuri de VACCINARE împotriva COVID -19 în județul IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ