Share

Situația copacilor tăiați de pe drumul spre comuna ieșeană Dobrovăț explicată de primarul Cătălin Martinuș

Luni (23.03 -n.r. ) mai multe mașini au fost fotografiate cărând copaci tăiați din pădurea comunei Bârnova.

Mai mulți ieșeni au sunat la 112, dar și la diverse autorități care ar fi putut interveni: Poliție, Garda de Mediu Iași, Prefectura, Direcția Silvică Iași, dar nu s-a prezentat nimeni pentru o verificare.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

În urma fotografiilor făcute de localnici și de cei care au trecut prin zonă, concluzia unor ziare ieșene a fost că în momentul respectiv se tăia din pădurea Dobrovăț, ilegal.

Direcția Silvică susține că: ”exploatarea este avizată încă din 2019”.

Reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași au solicitat un punct de vedere primarului comunei Dobrovăț, Cătălin Martinuș, care a explicat faptul că pădurea aparține comunei Bârnova, dar și în acest context este deranjat de situația creată.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Aceste tăieri nu se întâmplă în pădurea din Dobrovăț. Respectiva zonă unde se taie este administrativ teritorială pe raza comunei Bârnova și cei care exploatează sunt din Ocolul Silvic Ciurea. Pădurea se află doar pe drumul spre Dobrovăț și toți menționează că este în Dobrovăț.

Nu îmi doresc ca numele comunei noastre să fie asimilat cu ce se întâmplă în zonă deoarece nu stă astfel situația. Se taie o cantitate mare de masă lemnoasă, dar au acte legale din câte am aflat. Chiar dacă nu este pe raza comunei Dobrovăț, nu pot să nu fiu deranjat. Doar o măsură legislativă poate schimba situația”, a declarat primarul comunei Dorobăț, Cătălin MARTINUȘ.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ