Lumina Sfântă de Paști vine în casa familiei Cozma – 10 suflete vor avea zâmbete și lumină pe chip! Toate astea, datorită oamenilor cu suflet mare!

Binecunoscutul caz din localitatea Lespezi, județul Iași, în care o mamă cu 4 copii urma să aducă pe lume încă alți 2 copii după spusele medicilor, a născut în august 2017, la 32 de săptămâni de sarcină, încă patru suflețele.

Cei patru copii au avut nevoie de îngrijiri suplimentare, fiind vorba despre o naștere prematură dar și de raritatea sarcinilor cu cvadrupleți, însă au trecut cu bine de toate greutățile. Mama Irina se ocupă cu grijă și atenție de cei mici, astfel încât să nu le lipsească nimic. În săptămâna Mare vor fi vizitați de Părintele Damaschin de la Maternitatea ”Cuza Vodă” , el fiind îngerul copiilor aflați în situații defavorizate, dezvoltând programe și proiecte pentru a sprijini astfel de cazuri prin Organizația ”Glasul Vieții”.

Citeste si   Spațiile comerciale din IAȘI rămân ÎNCHISE pe perioada stării de ALERTĂ! DSP garantează SIGURANȚA tuturor cumpărătorilor

Gesturi mici, fapte mari!

Acești micuții vor primi ca toți copiii din lista noastră hăinuțe și încălțăminte noi de calitate. Cvadrupleții vor primi scutecele și lapte praf. De asemenea, familia va primi materiale igienice și de curățenie, respectiv alimente cât mai sănătoase. Vom merge în vizită la familia Cozma în Săptămâna Mare. Fondurile au fost atrase cu sprijinul oamenilor de bună-credință, oameni cu suflet mare care au vrut să-i ajute pe copii”, a declarat pentru Bună Dimineața Iași, Părintele Dan Damaschin.

Povestea familiei din Comuna Lespezi întrece scenariul unui film cu final fericit și arată că viața este frumoasă și prin trăirea lucrurilor simple, iar momentele petrecute în familie sunt cele mai importante

Așadar, capul familiei, domnul Cozma muncea prin București pentru a-și întreține familia formată la acel moment din cei doi părinți și patru copilași. După nașterea cvadrupleților, el s-a întors acasă, aproape de familie și deși este mai greu cu munca, este aproape de soție și de copii.

Citeste si   În IAȘI se mențin REGLEMENTĂRILE privind EMITEREA și decontarea CONCEDIILOR MEDICALE

12 suflete sub același acoperiș

Acum sunt 8 ai lor și doi nepoți, de care tot ei au grijă. 12 suflete sub un acoperiș, copii ce nu au nici doi ani, alții care merg la grădiniță sau la școală și doi părinți ce se îngrijesc ca toți cei 10 micuți să aibă cele necesare. Și nu este deloc ușor, căci Irina este mamă cu normă întreagă, îngrijindu-se zi lumină de copii și de mica lor căsuță, iar tatăl muncește pe unde poate pentru a aduce un ban în casă.

Citeste si   Bilanțul persoanelor INFECTATE cu COVID -19 în România a ajuns la 18.283! 496 sunt din IAȘI

Au mai construit cu sprijinul oamenilor cu suflet mare câte o cămăruță pe lângă casă, să le poată oferi puilor condiții mai bune, să poată dormi mai puțin de 4-5 într-un singur pat. Dar încă mai sunt multe de făcut.

Vor fi îmbrăcați din cap până în picioare, în cadrul campaniei Grăuntele de Lumină 2019, la fel ca ceilalți 3990 de copilași de pe lista părintelui Dan Damaschin. Pentru a primi Sărbătorile Pascale așa cum se cuvine vor primi alimente, produse de igienă, dulciuri și hăinuțe – toate acestea sunt făcute și dăruie de oameni cu suflet mare, super-eroi anonimi care sprijină copiii pentru ca aceștia să simtă căldura, bucuria și liniștea Sărbătorilor Pascale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ