Share

Bolnavi și gravide, salvate cu șenilata

Ninsorile abundente din ultimele zile au creat blocaje rutiere în județul Iași, astfel încât în cazurile de urgențe s-a impus intervenția autospecialelor dotate cu șenile, ce aparțin Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Astfel, patru persoane au fost transportate cu șenilatele la ambulanță. Printre acestea se numără două femei, în vârstă de 20 de ani, respectiv 30 de ani, însărcinate în luna a noua.

Citeste si   Reținuți pentru trafic de DROGURI de mare risc la VASLUI

“Șenilata de la Detașamenul al ll-lea din Iași și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Judetean, tip B2, au intervenit în comuna Mironeasa, pentru a oferi îngrijiri medicale unei femei însărcinate în luna a noua. Pacienta în vârstă de 20 de ani prezenta contracții la trei minute și a fost nevoie de intervenția senilatei pentru ca aceasta să fie transportată la ambulanță, apoi la spital. Echipajele medicale au mai intervenit și în cazul unei gravide, cu sarcină în luna a noua, în satul Bulbucani, comuna Gropnița. Femeia în vârstă de 30 de ani a fost preluată și transportată la Iași”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Citeste si   Comuna Țibana a demarat procedurile pentru CONSTRUIREA unui nou SEDIU al primăriei

Salvat de șenilată a fost și un copil de 5 ani din Satu Nou, comuna Scheia. Băiețelul a fost transportat la Spitalul Clinic pentru Copii ”Sfânta Maria”. ”Copilul prezenta dureri abdominale și vărsături de trei zile. Șenilata l-a preluat pe minor și l-a predat unui echipaj SAJ, care l-a transportat la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon”.

Citeste si   573 de pacienți cu test POZITIV au fost EXTERNATI la cerere

De asemenea, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și o șenilată au intervenit în satul Mălăești, comuna Gropnița în cazul unei bătrâne care a suferit un accident vascular cerebral. Femeia, în vârstă de 80 de ani a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ