Share

Operație cu succes în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

O femeie infectată cu COVID-19, în vârstă de 65 de ani, dintr-un sat din județul Suceava, din afara zonei de carantină, a fost operată cu succes, marți (21.04- n.r.), de o tumoră cerebrală, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Intervenția a fost realizată de neurochirurgul Lucian Eva, managerul spitalului. Echipa a fost formată din trei medici neurochirurgi, doi medici anesteziști, un bioinginer și o asistentă medicală.

Dr. Eva a declarat, că pacienta a fost internată în Spitalul din Iași în urmă cu zece zile și a fost diagnosticată, în urma investigației RMN, cu glioblastom, tumoră cerebrală care necesita o intervenție chirurgicală complexă, realizată de o echipă multidisciplinară.

Citeste si   Vrea să ne reprezinte în PARLAMENT dar are datorii la FISC de 292.680 LEI! Acestea sunt realizările PMP-istului Adrian ACOSTOAIEI

Suceveanca a fost testată, conform protocolului, și pentru COVID-19 și a fost depistată pozitiv

Intervenția chirurgicală nu a putut fi evitată, ”starea de sănătate a pacientei fiind precară încă de la prima zi de spitalizare”, după cum a afirmat neurochirurgul ieșean.

Acesta a declarat că atât pentru el, cât și pentru colegii săi a fost pentru prima dată când au operat o tumoră cerebrală la un pacient infectat cu COVID-19.

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

„A fost o intervenție chirurgicală aparte și am putea spune chiar sub presiune, și asta din cauza faptului că am fost nevoiți să purtăm combinezoane și echipamente de protecție speciale, în contextul infecției cu virusul COVID-19. În sala de operație au participat șapte cadre medicale care au fost instruite impecabil, toate procedurile de pregătire și intervenție fiind respectate cu strictețe, iar într-un final eforturile noastre au fost încununate de succes. O intervenție emoționantă pentru întreaga echipă, asta în ciuda faptului că am fost costumați ca niște cosmonauți”, a declarat dr. Lucian Eva.

Citeste si   CONTRACTE cu DEDICAȚIE date de noul primar al POPRICANIULUI, Ion TANASĂ către fostul CONSILIER al lui FENECHIU

Dr. Lucian Eva:  ”E neobișnuit să vezi personalul îmbrăcat ca pentru un război biologic”

Potrivit medicului, intervenția în sine a durat 3 ore, iar cu tot cu procedurile de pregătire pentru operație și cu cele ulterioare operației, de aplicare a măsurilor speciale de decontaminare, timpul a fost de 4 ore și jumătate.

Dr. Eva a mai declarat că în spitalul pe care îl conduce nici un angajat nu este infectat cu COVID-19 și că procedurile de protecție sunt respectate cu strictețe.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ