O femeie în vârstă de 40 de ani, din comuna Mironeasa a ajuns  astăzi la spital, după ce a fost înțepată de o albină la nivel lingual

Victima a făcut o reacție alergică severă, Edem Quincke, iar familia a solicitat ajutorul cadrelor medicale. Ea a fost preluată de către elicopterul SMURD și transportată la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.

”Pacienta a fost diagnosticată cu Edem Quincke, din cauza unei înțepături de albină la nivel lingual. A fost adusă cu elicopterul în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon”, iar pe parcursul transportului pacienta a răspuns bine la tratamentul aplicat de medici. În prezent starea ei este stabilă”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.

Edemul Quincke este o reacție alergică ce este caracterizată printr-o erupție edematoasă subcutanată. Edemul afectează mucoasele bucale și ale căilor respiratorii superioare, precum și țesuturile subcutanate laxe ale fetei. Spre deosebire de şocul anafilactic, Edemul Quincke nu ajunge imediat la şoc prin insuficienţă respiratorie, respectiv la obstrucţia căilor respiratorii, ci se manifestă prin edem, prin umflarea tegumentelor. Pacientul trebuie să se prezinte de urgență la medic, deoarece Edemul Quincke poate cauza asfixia.

LĂSAȚI UN MESAJ