Share

„Fii o voce pentru cei fără voce” la Iași

Impulsurile celui mai cunoscut manifest pro-viață se adresează în special trecătorilor din comunitatea ieșeană cu privire la problematica avortului. Această campanie vine și în sprijinul femeilor sau familiilor care se confruntă cu o sarcină neaşteptată.

Prin intermediul acestui proiect se stabilește o  alternativă la avort şi se încurajează faptul că orice copil are dreptul la viață și merită să trăiască indiferent de complicaţiile medicale sau de condițiile de trai în care trăiește.

Ajutorul de a veni cu modalități binevoitoare din partea voluntarilor și a partenerilor implicați, poate confirma încă o dată faptul că există solidaritate umană, înțelegere și iubire necondiționată între semeni.

Pentru a preveni durerile unei întreruperi de sarcină și pentru a exclude și alte complicații medicale, această campanie pro-viață trage un semnal de alarmă serios și încurajează sarcinile să fie duse la termenul optim.

Atât din punct de vedere religios, social și uman fiecare viață sau viitoare viață trebuie să devină un sens nobil 

„Campania PRO VIAȚA” are originile din anul 2004 de fapt și de drept și a început în America, iar în România se organizează din 2015. La Iași, a început din această primăvară, iar campania din această toamnă a început chiar astăzi de la ora 7:00. Prin această campanie încurajăm femeile care sunt însărcinate să aleagă viața pentru bebelușul pe care-l poartă în pântece pentru că fiecare viață este valoroasă și fiecare copilaș merită să vadă minunile din lumea asta (…) Lumea ne încurajează, ne mulțumește pentru mărturia pe care o dăm, de multe ori vin și cu covrigi, cu ceaiuri dacă e frig”, a declarat Raluca Cocuț, coordonatorul local al campaniei.

În Iași există un sprijin extraordinar din partea PRO VITA din cadrul bisericii ortodoxe care ajută în permanență cu servicii medicale pe mamele în dificultate. După cele 40 de zile în care se desfășoară proiectul, coordonatorii proiectului speră să arăte tuturor mesajele pe care le au în stradă.

Coordonatorii de la nivel național sunt Iurie și Dan Călinescu care sunt stabiliți în Cluj și sunt cei care au venit cu ideea și în România.

Campania se desfășoară pe Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt (la Cub) pana pe 5 noiembrie 2017 și voluntarii îi îndeamnă pe cetățenii ieșeni să participe la acest demers umanitar,  semnând o declarație care încurajează pacea.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ