Share

AFIR a plătit fermierilor din Iași noi fonduri europene în valoare de peste 6 milioane de euro pentru contractele semnate în perioada octombrie-noiembrie 2020.

Banii vor fi utilizați de beneficiarii din Iași pentru achiziția unor utilaje agricole moderne, înființarea unor spații de depozitare, a unor ferme zootehnice și apicole. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a plătit în anul 2020 peste 86 de milioane de euro către beneficiarii din regiunea de Nord-Est.

Citeste si   VIDEO/ Un medic de la ATI Sibiu îndeamnă populația la vaccinare: "Vezi pe analize niște rezultate care sunt incredibile..."

Cele mai mari sume au fost primite de agricultorii din județ care vor să investească în utilaje agricole noi sau care vor înființa depozite pentru cereale. Aceștia au accesat fonduri nerambursabile cuprinse între 200.000 și 1 milion de euro. De asemenea, în fermele zootehnice și apicole vor fi investite fonduri europene obținute de la AFIR.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Majoritatea ieșenilor vor investi banii europeni în utilaje agricole performante pentru care vor plăti între 200.000 și 400.000 de euro

De asemenea, în anul 2020, ieșenii au accesat peste 3,3 milioane de euro pentru a schimba utilajele vechi cu cele noi, iar în Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, prin proiectele eligibile depuse de fermierii din Iași, în județ s-au investit peste 12 milioane de euro în utilajele agricole.

Citeste si   Italia impune noi măsuri în pragul sărbătorilor de iarnă în lupta cu noul coronavirus. Schiatul va fi interzis în Peninsulă

Ieșenii care vor să acceseze fonduri europene o mai pot face până la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Fermierii din Iași afectați de seceta din anul 2020 pot depune cereri de finanțare la AFIR în cadrul submăsurii 17.1- Prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor. Termenul limită de depunere a dosarelor de finanțare este 30 noiembrie 2020.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ