Polițiștii au început să pună în aplicare o măsură prin care să se impună suspendarea înmatriculării, în cazul în care inspecția tehnică periodică a vehiculului

Un alt motiv îl reprezintă și cazul în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Astfel, printre noutăți, se numără suspendarea înmatriculării, care reprezintă o operațiune administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumurile publice.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"

Atât fermierii care au un PROIECT  EUROPEAN cât și conducătorii tractoarelor și combinelor care doar prelucrează pământul vor fi afectați de noile schimbări.

În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecție tehnică periodică a expirat, pe lângă sancțiunea contravențională principală, vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.

De asemenea, suspendarea înmatriculării se aplică și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

Obligaţia efectuării inspecţiilor tehnice periodice, precum şi a respectării periodicităţii acestora, în funcţie de categoria de vehicul, revine deţinătorului legal al vehiculului.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

Reamintim că tractorul/utilajul agricol trebuie fie înmatriculat precum un autovehicul normal, fie înregistrat la nivelul primăriei locale.

Dacă în primul caz ai dreptul de a circula pe orice drum public din România (cu excepția autostrăzilor), înregistrarea îți oferă posibilitatea de a utiliza tractorul/utilajul agricol doar pe drumurile publice din raza localității în care a fost înregistrat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ