Share

Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou la Dunărea de Jos. Toate spectacolele s-au ţinut în aer liber

Evenimentul a fost închinat marelui folclorist „Tudor Pamfile” şi a ajuns la cea de-a XXVII-a ediţie. Spectacolele s-au desfăşurat în trei locaţii: esplanada catedralei arhiepiscopale, esplanada Casei Sindicatelor şi un impresionat alai pe traseul Parcul Eminescu-Tribunal.

Citeste si   INTERVIU cu Prof. Univ. Dr. Gabriel MURSA: ”Ne aflăm în an ELECTORAL, iar POPULISMUL este greu de STĂPÂNIT”

,,Tudor Pamfile”, în ziua de 17 decembrie 2017, eveniment cu tradiţii româneşti nealterate de trecerea veacurilor.

Ajuns la a XXVII-a ediţie, festivalul a reunit ansambluri folclorice din ţară, din judeţul Galaţi, dar şi din Republica Moldova, şi îşi propune să aducă gălăţenilor obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături şi colinde de altădată.

Citeste si   Orban: La şedinţa CNSU voi propune şi redeschiderea punctului de frontieră Isaccea-Orlovka, dacă e pregătită

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural “Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile” sunt Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Primăria Municipiului Galaţi.

Evenimentul a debutat pe 17 decembrie 2017, la ora 11,00, cu o reprezentaţie în faţa sediului Consiliului Judeţean Galaţi, şi a continuat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde a avut loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităţilor, dar şi a gălăţenilor prezenţi la Sfânta Liturghie.

Citeste si   Elevii de 10 din IAȘI au fost PREMIAȚI! Elena CALISTRU, director Colegiul Național: ”Este o RECUNOAȘTERE a muncii depuse de COPII”

De la ora 15,30, festivalul a continuat cu un alai stradal de la Parcul Eminescu până la esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ