Share

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Creație și Interpretare de Romanțe „Crizantema de Argint” a avut ecou

Pe 3 octombrie, 2017, după o pauză de 5 ani, a fost demarată ediţia a XXI-a a Festivalului – concurs de creaţie şi interpretare a romanţei „Crizantema de Argint”. La un asemenea eveniment au existat sentimente exprimate printr-o romanţă – cântec prin intermediul căruia se exprimă totalitatea stărilor spirituale ale omului – dragostea, tristeţea, tandreţea, durerea, bucuria, speranța.

Timp de trei zile, interpreții de romanțe au încântat publicul de pe ambele maluri ale Prutului.

Festivalul s-a organizat în Sala Mare a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chişinău, cu un recital de romanţe. De asemenea, în cadrul secţiunii „creaţie” a concursului au fost ascultate romanţe în premieră.

Câștigătorii concursului au adus mare bucurie:

La secțiunea creație, de premiul I s-a remarcat romanța „Ca frunza-n vânt”, muzica Svetlana Bardrajan, versuri Ianoș Țurcanu, solistă – Cristina Pintilie, iar de premiul II – romanța „Dar una dintre ele”, muzică de C. Bardan și V. Bardan, solistă Theodora Manolache și romanța „Însemnare” , muzică de Titel Popovici, versuri de Virgil Carianopol, solistă – Silvia Goncear. Cu premiile III a fost premiată romanța „Inima vioară cântătoare”, muzica și versuri de Liuba Procopii, interpretă – Viorica Moraru și romanța „Poate ești”, muzică de C. Bardan și V. Bardan, solistă Theodora Manolache.

Acompaniamentul a fost asigurat pe întreg parcursul festivalului de Orchestra de muzică populară „Folclor” din Chişinău, dirijată de directorul artistic Petre Neamţu.

Intrarea la Festivalul de Creație și Interpretare de Romanțe „Crizantema de Argint” a fost  liberă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ