Asociaţia Alucro organizează o nouă ediţie a concursului dedicat refolosirii creative a dozelor din aluminiu care deţine licenţa pentru derularea în România a programului european Every Can Counts dedicat colectării si reciclării dozelor din aluminiu, derulat în 15 ţări.

Obiectivul concursului este de a inspira comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte care să le valorifice chiar şi după ce conţinutul a fost consumat.
Cea de-a VI-a ediţie a concursului propune noi secţiuni: Design Vestimentar (secţiunea Îmbrăcăminte şi Încălţăminte; secţiunea Accesorii), Design Interior (secţiunea Obiecte decorative; secţiunea Obiecte de iluminat; secţiunea Mic mobilier) şi Can Bag Design (realizarea unui design grafic despre reciclare, care poate fi imprimat pe sacoşă).„Cu fiecare nouă ediţie pe care o organizăm, încercăm să le oferim participanţilor teme şi secţiuni tot mai atractive, care să le stârnească imaginaţia şi să îi motiveze. Cuvântul cheie care defineşte ediţia din 2019 este funcţionalitate, întrucât ne propunem care lucrările înscrise să fie nu doar atractive, ci şi cu o utilitate practică” a declarat Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro.

Premiul pentru fiecare secţiune este de 500 euro, iar pentru secţiunea Can Bag Design, 300 euro.

Can Art&Design Festival este un concurs care încurajează publicul larg să refolosească în mod creativ dozele din aluminiu, lansează o nouă provocare cu ocazia celei de-a VI-a ediţii.

Lansat în anul 2014 ca un concurs prin care participanţii realizau obiecte înscrise în arhiectura urbană, dar şi cu o ediţie dedicată reproducerii unor monumente celebre prin structuri de mari dimensiuni, ediţia de anul acesta pune accentul pe funcţionalitatea obiectelor realizate.
Pentru a creşte nivelul de conştientizare privind importanţa colectării, reciclării şi refolosirii dozelor din aluminiu, dar şi pentru a încuraja cât mai mulţi oameni să răspundă provocării concursului, Asociaţia Alucro a pregătit o lucrare reprezentativă care va face obiectul unei expoziţii prezentate în mai multe locaţii publice din Bucureşti.

Aceasta este o frescă realizată după o metodă de lucru proprie denumită alumozaic cu dimensiuni de 2m lungime x 1m lăţime. Fresca va fi expusă pe perioade scurte de 10 zile în Centrele Comerciale Bucureşti Mall – Vitan şi Plaza România, clădirile de birouri Plaza Romania Offices şi Anchor Plaza.
Înscrierile se fac pe pagina www.canartdesignfestival.ro, până la 15 mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ