Aproape 50 de formaţii artistice venite din  multe localităţi din judeţul Suceava dar şi altele din Bucovina de Nord şi din Basarabia în total 1500 de participanţi, au oferit cel mai mare spectacol  tradiţional de până acum sucevenilor.

Traditii si obiceiuri in Bucovina 27 Decembrie 2017

Traditii si obiceiuri in Bucovina 27 Decembrie 2017

Posted by Ziarul Bunadimineataiasi.ro on Donnerstag, 28. Dezember 2017

Festivalul  internaţional de datini şi obiceiuri de anul nou “Obiceiuri de iarnă”  organizat  de Consiliului judeţean Suceava şi instituţiile culturale din subordine a cooptat, ca şi în ceilalţi ani un număr mare de suceveni dispuşi să participe la marea sărbătoare folclorică programată pentru ziua de 27 decembrie.

Citeste si   GCS: Încă 11 persoane infectate cu noul coronavirus au murit; în total - 133

Pentru ca evenimentul să capete o spendoare specială, în acest an parada obiceiurilor de iarnă  a pornit chiar de la Staţiunea Agricolă. la intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ. Acolo s-au adunat cele aproape 50 de formaţii artistice venite din  multe localităţi din judeţul Suceava dar şi altele din Bucovina de Nord şi din Basarabia, în total 1500 de paricipanţi au oferit cel mai mare spectacol tradiţional de până acum sucevenilor.

Coborând cei cam doi kilometri spre palatul administrativ, artiştii populari înveşmântaţi în haine tradiţionale au trebuit să accepte şi atitudini neconforme cu spiritul sărbătorilor de iarnă, din partea şoferilor grăbiţi.  In cele din urmă însă coloana compusă din zecile de suite venite din Bucovina de Nord, Basarabia şi din întreg judeţul Suceava, au intrat în zona centrală a oraşului Suceava.

Citeste si   VIDEO l Se adună tot mai multe SUSPICIUNI la adresa medicului Șerban TURLIUC, Președintele CA-ului Institutului de Psihiatrie SOCOLA din IAȘI

Cei  veniţi din Bucovina de Nord şi din Basarabia, au fost cei dintâi aşezaţi în coloana colindătorilor, care  au fost, întâmpinaţi, înainte de a oferi spectacolele tradiţionale pe scena amenajată pe esplanada din faţa Casiei de Cultură Suceava, în faţa Palatului Administrativ, de către conducerea Consiliului Judeţean Suceava dar şi de către primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii Gheorghe Niţă şi Viorel Seredenciuc, administratorul public Irina Vasilciuc, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale au primit urătorii în faţa Palatului administrativ.  Preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului Suceava  au ascultat urările venite din partea celor care s-au ostenit să ajungă la Suceava pentru a repune în scenă obiceiurile de iarnă pe care le-au învăţat din strămoşi, informeaza obiectivdesuceava.ro

Citeste si   Au fost înregistrate alte 11 DECESE din cauza COVID -19 pe teritoriul României! 5 sunt din SUCEAVA