Share

În perioada 25 februarie – 1 martie, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iaşi vor organiza cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Mărţişorului.

Evenimentul, care va avea loc pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, vizează, în primul rând, păstrarea şi valorificarea valenţelor mărţişorului tradiţional, încercând totodată cunoaşterea semnificaţiilor profunde pe care le presupune acest obicei.

„În cadrul festivalului vor participa circa 30 de meşteri și creatori populari din România și Republica Moldova renumiţi în confecţionarea mărţişoarelor tradiţionale sau în spirit tradiţional. De asemenea, vor fi prezenți preşcolari de la Grădinița cu program prelungit nr. 13”, a declarat etnograful Marcel Lutic, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova.

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova are peste 100 de membri din toată ţara şi din Republica Moldova, cei mai mulţi fiind din domeniile: prelucrare a lemnului, încondeiere a ouălor, împletituri, industrie casnică, măşti, ceramică, port popular, podoabe etc. Criteriile de acceptare în asociaţie vizează, în special, păstrarea spiritului artei populare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ