Prima ediție a Festivalului Teatrelor Independente (FIT) va avea loc în perioada 9 – 12 mai 2019!

Festivalul aduce la Iași peste 120 de participanți din București, Bacău, Oradea, Sibiu, Constanța, Turda și Iași, care vor pune în scenă 13 spectacole de comedie.

Festivalul Operelor Independente este un produs nou, cultural al Ateneului Național Iași. Încă de acum 3 ani ne-am propus să încurajăm actele independente și suntem deja la cea de a III-a ediție a Operelor Independente. Astfel încât, am zis că dacă avem acest sector liric acoperit să încercăm să acoperim și sectorul dramatic de aceea ne-am gândit ca anul acesta odată cu aniversarea noastră de 100 de ani de la înființare ar fi foarte potrivit să organizăm acest Festival al Teatrelor Independente.

Practic, sunt teatre formate din actori profesioniști, dar care nu depind ca și finanțare de către bugetul local sau central al României. Așadar, o să avem trupe din toate provinciile importante ale țării. Vor fi patru zile de dans și teatru și atenție, vor fi 4 zile de comedii la un preț accesibil pentru toată lumea – prețul unic de 15 lei ”, declară în exclusivitate Andrei Apreotesei, directorul Ateneului Național Iași.

Pe lângă aceste acte cultural-artistice, organizatorii au pregătite și surprize pentru cei care vor dori să participe la festival în perioada: 9-12 mai 2019. Spectacolele vor fi susținute în următoarele zone din Iași: Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii în Pavilionul Ateneului Național din Iași, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” și Alila.

Copiii se vor putea bucura de comedii în cursul dimineții, începând cu ora 11.00, iar adulții, de la 19.00, 20.00 sau 21.00.

Un bilet la spectacol costă 15 lei

Un astfel de proiect lipsea din programul local al festivalurilor, iar maniera în care Iașul sprijină și promovează teatrele românești independente, formate doar din actori profesioniști, demonstrează că orașul nostru este o veritabilă Capitală Culturală a României”, a precizat domnul Adi Afteni, directorul Festivalului Teatrelor Independente 2019.

FIT 2019 este un proiect cultural-artistic al Ateneului Național Iași și vine în întâmpinarea publicului ieșean cu un gen de artă care îi scoate din cotidian. Un bilet la FIT 2019 cost 15 lei. Acestea pot fi achiziționate de la casieria Ateneului Național din Iași, în intervalul orar 10.00 – 16.30 sau site-ul Ateneului, www.ateneuiasi.ro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ