Share

Festivalul UMOR’N’IASI a luat ființă în anul 2014, când una din prioritățile programului Tânăr în Acțiune, finanțat de Uniunea Europeană, era stimularea participării tinerilor la vot

Din 2014, proiectul se ține anual, în jurul datei de 1 aprilie, tema fiind în fiecare an cea a importanței pe care o are implicarea tinerilor în viața comunității, cu accent pe participarea tinerilor la vot.

Ediția din 2019, a beneficiat de sprijinul Parlamentului European prin Biroul de legătură din România.

Citeste si   Dr. Florin ROȘU este noul MANAGER al Spitalului de BOLI Infecțioase IAȘI

Proiectul stimulează participarea tinerilor la viața comunității într-un mod mai inedit, prin umor.

„Votează Idiotul!” este evenimentul central, unde alianțele formate din organizațiile studențeşti din Iași, realizează sub coordonarea unui candidat, patru momente din categoriile: cântec satiric, pantomimă, moment umoristic, stand-up. Candidatul este o persoană din mediul umoristic, cu notorietate in Iași. La edițiile anterioare, au urcat pe scenă: Bobi Dumitraș, Gabi Gherghe, Adi Bobo, Anisia Gafton, Don Machiavelli, Petrică Iștoc, trupa de umor electroșoc, și membrii trupei de improvizație IDIOT, cei care sunt și gazdele evenimentului, a căror denumire a fost preluată de acest spectacol.

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

La finalul spectacolului, tinerii sunt invitați să voteze candidatul preferat dintre cei trei, Roșu Galben sau Albastru (candidații nu poartă nume de partide, ci una din culorile steagului). Organizatorii amenajează în Foaierul Casei de Cultură a Studenților din Iași cabine de vot împrumutate de la Primărie.

În stil umoristic, tinerii nu votează cu ștampila, ci cu degetul, în cabinele de vot fiind câte o tușieră.

Citeste si   Bucuria Crăciunului rămâne aceeași! PALAS ți-a pregătit mii de CADOURI în valoare de 18.000 de euro

Evenimentul va avea loc pe 16 martie, la ora 18:00, respectiv 22 martie, începând cu ora 22:00, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ