Share

Publicul Festivalului Internațional al Educației 2017 se va putea bucura de un weekend cu multă muzică clasică, interpretată de cei mai valoroși artiști ai instituțiilor de cultură de specialitate din Cernăuți, Iași și Chișinău.

Weekendul clasic (19-21 mai) este dedicat CENTENARULUI, iar concertele vor avea loc pe scena din fața Palatului Culturii Iași, în fiecare seară, începând cu ora 19:30.

Spectacolele sunt programate astfel:
• 19 mai: Spectacol oferit de Filarmonica de Stat din Cernăuți
• 20 mai: Spectacol oferit de Opera Națională Română Iași
• 21 mai: Spectacol oferit de Opera de Stat din Chișinău

Cel mai impozant spectacol va fi cel oferit de Opera Națională Română Iași care a pregătit o Gală Extraordinară de Operă și Balet.

Programul cuprinde momente artistice deosebite în interpretarea soliștilor, Baletului, Corului, Corului de copii Juniorii Operei și Orchestrei O.N.R.I.

Managerul Interimar, Cosmin Marcovici, se numără printre cei care vor performa, interpretând canțoneta „Granada” de Agustin Lara.

În program se regăsesc arii celebre precum Les filles de Cadix (Léo Delibes), La donna è mobile (opera Rigoletto de Giuseppe Verdi), Meine Lippen (opera Giuditta de Franz Lehár), Glitter and be gay (opereta Candide de Leonard Bernstein), Climb ev’ry mountain (musicalul Sunetul muzicii de Richard Rodgers), Csardas (opereta Silvia de Emmerich Kálmán), în interpetarea soliștilor Cristina Grigoraș, Andrei Fermeșanu, Simona Titieanu, Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată, Irina Scafaru Roșu, Nicoleta Maier, acompaniați de corul și orchestra Operei Naționale Române Iași.

Soliștii de balet, conduși de Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai, vor oferi momente din Arleziana de Georges Bizet, Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, Imagine all the people de Gigi Căciuleanu și Aida de Giuseppe Verdi.

Dirijorul Corului O.N.R.I. este Manuel Giugula, iar dirijorul Corului Juniorii Operei – Raluca Zaharia. Regia este semnată de Laura Vlădoiu.

Accesul la evenimente este gratuit.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ