O fetiță de aproape şase ani, din judeţul Galaţi, a ajuns la spital în comă alcoolică, după ce ar fi băut în mod accidental vin dintr-o sticlă crezând că este suc.

Fata a fost internată, iar starea ei de sănătate este bună în momentul de faţă. Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului a declanşat o anchetă în acest caz.

Fata, care provine dintr-o familie numeroasă, având încă şase fraţi, a rămas nesupravegheată, iar la un moment dat a început să bea vin dintr-o sticlă în care ar fi crezut că este suc. Mama fetei spune că atunci când a ajuns acasă a observat că fata nu îşi putea ţine echilibrul.

“Eu eram plecată la magazin, iar soţul tăia lemne aproape la un vecin. Când am ajuns acasă am găsit-o pe fată lângă masă; era în patru labe, nu știam ce are, dar apoi am văzut că lipsește vin din sticlă și ne-am dat seama ce s-a întâmplat. Mergea împletnicită … da. Aşa a fost ceasul … în loc de suc a fost vin”, a povestit mama fetei, Ileana Andone, de 35 de ani.

Ulterior, fata a fost transportată la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galaţi.

“Am intervenit cu un echipaj de ambulanţă în cazul unui copil, o fetiţă de circa 5 ani din Schela, care, pe fondul ingestiei accidentale de alcool, a intrat în comă etanolică”, a declarat medicul Domnica Ursu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Fata a rămas internată în spital, starea ei de sănătate fiind una bună în momentul de faţă.

“La noi a ajuns în stare euforică, după ce ar fi turnat într-o cană vin dintr-o sticlă de suc. Prezenta o alcoolemie de 1 la mie care este periculoasă pentru copii. Nu a avut nevoie de spălături pentru că a vărsat de mai multe ori”, a spus Silvia Dinescu, medic la Spitalul de Copii din Galaţi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Galaţi a demarat o anchetă în acest caz.

“Este vorba despre o fată de 5 ani şi 9 luni care, iar din primele date reise că ar fi băut accidental vin dintr-o sticlă de suc. Ea provine dintr-o familie numeroasă, mai are înă şase fraţi, fiind cea mai mică. Din discuţiile avute cu asistentul social din comunitate reiese că nu este o familie cu probleme, părinţii nefiind cunoscuţi ca şi consumatori de alcool”, a declarat directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza.

Potrivit acestuia, în urma anchetei se va stabili dacă a fost vorba despre neglijenţă din partea părinţilor sau de o întâmplare nefericită.

LĂSAȚI UN MESAJ