Share

Complexul de servicii comunitare Sf. Andrei este în principal un centru de reabilitare infantilă destinat copiilor cu diferite grade de deficiență fizică și mentală, cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani

În centru copiii beneficiază de un program intensiv de gimnastică medicală specială, kinetoterapie, terapie ocupațională, tratamente medicale, educație specială, masă, odihnă, recreere, realizate de un personal specializat și cu un echipament recuperatoriu ultramodern.

„Centrul de servicii sociale Sfântul Andrei are în componență 4 tipuri de servicii destinate copilului cu dezabilități.

Cele patru tipuri de servicii se adresează atât copiilor în regim rezidențial, cât și copiilor din comunitate. Prin centrul de zi de recuperare pentru copii cu dezabilități și printr-un complex de 4 apartamente urmărim zilnic să ocrotim copiii în regim rezidențial prin supraveghere și asistare permanentă 24 din 24 de ore”, a declarat directorul Centrului de plasament “Sf. Andrei”, dna Vartolomei.

În cursul zilei de 17 decembrie 2019 copii din cadrul Centrului de plasament “Sf. Andrei” au desfășurat activități care au urmărit în primul rând sporirea gradului de socializare și acceptare al copiilor cu dezabilități în rândul copiilor tipici, dar și în societate.

Citeste si   PSD cere DEMITEREA Ministrului Mediului Costel ALEXE

Nu de puține ori această categorie vulnerabilă este supusă discriminării pe motive ce țin de limitarea unor capacități funcționale ale acestora de cele mai multe ori fiind subestimați cu privire la performanțele pe care aceștia ar putea să le atingă

Fiecare copil este diferit şi special şi are propriile nevoi, de aceea în cadrul Centrului de plasament “Sf. Andrei” personalul cât și voluntarii se concentrează nevoiilor copiilor cu dezabilități ajutându-i să se integreze în societate și să nu întâmpine dificultăți în realizarea diferitelor activități.

Felicitări ale copiilor de la Complexele de Servicii Comunitare din Iași

„În cadrul activității desfășurate ați putut vedea o parte din acțiunile pe care le exercită  Asociația AFRO Medical din Franța reprezentată de un grup de studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, studenți care au reușit să aibă o legătură specială cu copii din cadrul centrului, studenți care iubesc acești copii și care au experiența voluntariatului în domeniul copiilor cu dezabilități.

Este de apreciat gestul pe care îl face acest grup de studenți, dat fiind că nu este primul an în care decid ca o parte din timpul lor să îl aloce diferitelor activități cu copii cu dezabilități. De asemenea, s-au mobilizat exemplar și au încercat să aducă zâmbetul pe chipul copiilor din cadrul Centrului de plasament “Sf. Andrei” prin darurile oferite.

Încercăm să ajutăm acești copii, să îi facem să se simtă bine, să se simtă integrați, să nu se simtă discriminați prin dezabilitățile și problemele pe care le au, încercăm să îi înveselim și să le facem un parcurs, în viață mai ușor”, a declarat directorul Centrului de plasament “Sf. Andrei”, dna Vartolomei.

Citeste si   Spitalul mobil COVID-19 a primit autorizația de funcționare și poate primi pacienți

Elevii cu cerinţe speciale au nevoie de multă grijă și atenție pentru a putea duce o viață normală și pentru a reuși să se integreze în societate, deoarece aceștia pot lucra, au aceleași abilități ca și noi, însă trebuie ajutați să evolueze

Sunt recunoscător României că mi-a dat posibilitatea să îmi împlinesc visul, acela de a deveni medic. De aceea, am considerat că ar fi frumos să răsplătim această țară și toți acești oameni care ne-au primit și sprijinit atunci când a fost nevoie, prin desfășurarea unor activități de voluntariat.

Am realizat și în trecut activități de voluntariat, am sprijinit diferite campanii umanitare, iar asta m-a făcut să realizez că ceea ce fac este benefic societății și că pot fi de ajutor.

Mă bucur că prin activitățile pe care le desfășurăm cu acești copii reușim să îi ajutăm să se simtă bine, să zâmbească și să realizeze sarcini cu un grad de dificultate mai ridicat”, a declarat președintele Asociației,   Zaian Lahmacun.

Citeste si   PRINCIPIILE mai pot aștepta, VOTURILE contează! Cum explică Dan BARNA acceptarea TRASEIȘTILOR în USR

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ