ideall.ro

Schimbări de regim, dar nu și de principii la vârful Consiliului Județean Iași

Pe vremuri circula un banc haios legat de modul în care merg lucrurile în partidul comunist. la o ședință de partid, un activist este întrebat dacă are cunoștință despre Lenin, Marx și Engels. Activistul răspunde că nu și primește o mustrare aspră. La final, în simplitatea sa, neînsemnatul activist le răspunde că, deși a fost mustrat nu înțelege de ce. La rândul său, activistul îi întreabă pe cei care l-au mustrat dacă ei îl cunosc pe Ion, Gheorghe și Vasile. Șefii răspund că nu, iar activistul, păstrând ultimul cuvânt le transmite cuvântul lui de învățătură: Vedeți, fiecare cu prietenii lui!

Păstrând principiile, cam aceleași lucruri se mai petrec și astăzi.

După furtunoasele și contondentele reprize petrecute la vârful Consiliului Județean Iași între președintele acestei instituții și patronul Ted Construct iată că primim și răspunsul la întrebarea: cui a folosit acel demers?

sensodays.ro

Fiecare cu prietenii lui, nu-i așa?! Evident, Cornel BRÂNZĂ nu era un prieten al actualei conduceri asigurate de Maricel POPA. Dar cum stau lucrurile în ceea ce îl privește pe Giani CANSCHI?

Tot Președintele Consiliului Județean Iași ne oferă și răspunsul.

Maricel POPA: “Începe modernizarea drumului județean 208 F Heci- Tătăruși – Iorcani – limită jud. Suceava”

CJ Iași au anunțat că reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor au semnat contractul de execuție cu asocierea SC Daroconstruct SRL-SC Geprocon SA – SC Gironap Prod S.A. în vederea reabilitării a 12,5 km de drum.
Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni, constructorii fiind obligați să asigure o garanție de 3 ani pentru lucrările efectuate. Valoarea totală a contractului este de 24.963.554,63 lei.

Va rămâne Maricel POPA la fel de vigilent precum a fost în cazul lucrărilor pe care le-a reclamat la DNA? 

Maricel POPA:Pentru colectarea și evacuarea apelor provenite din precipitații vor fi realizate șanțuri betonate și rigole, urmând a fi construite și 3 poduri peste pârâuri.
Drumurile laterale care se intersectează cu sectorul de drum județean vor fi de asemenea reabilitate pe o lungime de 15 metri.
Totodată, constructorii au obligația să refacă 10.867 mp de trotuare, precum și toate căile de acces la proprietăți. Vor fi amenajate stațiile de autobuz, iar în zonele în care este necesar va fi montat un parapet metalic“. 

Cine sunt executanții lucrărilor

Contractul de execuție a fost câștigat de asocierea SC Daroconstruct SRL – SC Geprocon SA – SC Gironap Prod S.A.

În Daroconstruct SRL asociați sunt: CANSCHI GIANI cu 99.4997 %, ZANOLLI SRL cu 0.3002 % și FEDOREAC NICOLETA cu 0.2001 %.

Suspect de EVAZIUNE fiscală! Giani CANSCHI însumează contracte cu STATUL de peste 250 milioane lei

În Geprocon, Giani Canschi deține 97.19674 % dintre acțiuni, iar restul sunt deținute de ZANOLLI SRL. Obiectul de activitate al firmei este cel al lucrărilor de constructii. Firma a avut în 2017 o cifră de afaceri de 12.505.425 lei.

Geprocon mai deține 30.85 % din MECANICA BUCIUM SA.

GIRONAP PROD SA

Este o societate puternică din Bacău, deținută de 5 acționari: ȘAPCĂ N. NICU, CLIPA MARIAN IONUȚ, ILIUȚĂ RADU COSMIN, TĂRÎȚĂ I. OVIDIU, IORDACHE P. AUREL.  Vom reveni cu detalii despre aceste soacietate pe parcursul execuției lucrărilor. Ca un ordin de mărime, merită menționat că în 2015, GIRONAP PROD SA a beneficiat de contracte publice a căror valoare a depășit 300 milioane RON.

Canschi, un obișnuit al instanțelor de judecată

Canschi mai figurează și în dosarul 27/D/P/2015, dar de data aceasta ca inculpat. El este cercetat sub control judiciar, fiindu-i puse sub sechestru atât bunuri personale cât și ale firmei Geprocon.

Schestru a fost impus de către procurorii DIICOT Bacău.

Speța vizează o reţea de evaziune fiscală în care ar fi fost implicate mai multe persoane de etnie romă din Iaşi, dar şi din judeţul Bacău.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ