Share

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în ediția Esca și Escu scandalul provocat de începerea urmăririi penale a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Cristian Tudor Popescu susține că mecanismul prin care a urcat Dragnea în societatea românească este tipic, întâlnit în special la PSD, unde există o „ierarhie a hoției”.

„Mecanismul prin care a urcat Dragnea în societatea românească este tipic. L-am întâlnit în special la PSD, pentru că PSD-ul a fost de cele mai multe ori la guvernare în toți acești 27 de ani și n-a pierdut niciun rând de alegeri, dacă ne gândim bine. Și anume, trebuie mai întâi să faci în județul tău, în partidul tău, în sectorul tău, de acolo de unde vii local, trebuie să dai un tun de proporții.

Asta nu numai ca să obții niște sume de bani pe care apoi să le investești în politică, în finanțare ilegală de partid și în diverse șpăgi, ci poate mai important, să-ți câștigi respectul celor din partid. Fără un tun de acest fel nu au încredere în tine. Întâi pentru că demonstrezi că ești capabil, acolo există o ierarhie a hoției în partid. (…) Deci de aceea domnul Dragnea a intrat în afacerea asta cu Tel Drum. Era un drum imposibil de evitat, trebuie parcurs.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ