Share

Craciunul este poate cea mai frumoasa perioada din an ori sunt eu putin subiectiva? Eu iubesc Craciunul, momentul acela cand intreaga familie se reuneste, mirosul de cozonaci, ce vine din bucataria mamei sau luminile colorate ale bradului

Toate ma duc cu gandul la copilarie si toate ma fac sa ma simt speciala.
Cu totii avem amintiri frumoase, care se deruleaza in minte in astfel de momente si sunt sigura ca, asemeni mie, si voi iubiti sa daruiti celor din jur. Nu cred ca este vorba despre cadouri materiale, ci mai degraba despre vorbe frumoase, despre recunostinta si despre bunatate!
Acum ca am facut o introducere scurta in subiectul pe care urmeaza sa il abordez azi, as vrea sa discutam putin despre traditiile noastre, ale romanilor.
 
Din pacate, o parte buna din traditiile noastre se pierd sau sunt inlocuite cu cele ale altor tari si, oricat de frumoase ar fi colindele englezesti sau filmele americane cu final fericit, eu prefer traditiile si obiceiurile noastre, ele sunt cele care ne reprezinta de fapt.
Crăciunul este o sarbatoare crestina, ce se sarbatoreste in data de 25 decembrie, fiind asociata cu nasterea lui Isus Hristos. Originile Craciunului sunt diverse si variaza in functie de religie, cultura, istorie, etc.
Foarte multe dintre traditiile romanesti de Craciun sunt asociate cu focul si lumina, asa ca iti recomand, ca in casa ta sa existe cat mai multe luminite !
Mergi si tu la colindat! Stiu ca ti se poate parea copilaresc, insa de ce sa nu o faci ? colindul te introduce si mai tare in atmosfera Craciunului.
Atunci cand pui masa, nu uita sa te gandesti si la cei care nu au ce sa manance. Nu este suficient ca noi sa avem masa bogata, iar altii sa moara de foame. Adevaratul cadou de Craciun este acela de a imparti totul cu cei din jurul tau.
Un articol de Alexandra Ungureanu

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ