Share

Catedrala Mitropolitană din Iași pregătită de sărbătoare

Pentru prima dată după 22 de ani de la lucrările de reabilitare și modernizare, Mitropolia Moldovei și Bucovinei poate fi admirate în toată splendorea arhitecturală. La ceas de sărbătoare, au fost scoase schelele și toate plasele montate pe clădire.

Credincioșii din Iași au parte de o mare suprinză, abia după 22 de ani de lucrări de consolidare și reabilitare a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceasta poate fi acum admirată în toată splendoarea arhitecturală. Trecătorii au doar cuvinte de laudă la adresa clădirii și speră ca aceasta să ramână neschimbată mulți ani de acum încolo.

Dacă peste 130 de ani de la sfințirea ei a rezistat și a fost catedrala tuturor credincioșilor, din Moldova și nu numai, speram că, în continuare, câteva sute de ani să lăsăm urmașilor noștri această frumoasă catedrală”, a declarat arhimandritul Dosoftei Scheiul.

O atentie deosebită a primit și pictura de la intrarea în Mitropolie, un albastru de o culoare exceptională, aproximativ ca cel de la Voroneț.

Este tot din mozaic, piatra mozaic, a ramas, este foarte rezistenta, nu s-a intervenit, nu a fost nevoie. Speram sa tina zeci de ani de aici inainte, sa fie la fel de frumoasa, este albastrul acesta care seamana cu albastrul de Voronet”, a mai declarat arhimandrit Dosoftei Scheiul.

Catedrala Mitropolitana din Iași, cu hramurile “Sfânta Parascheva, Întâmpinarea Domnului și Sfântul Mucenic Gheorghe”, este una dintre cele șase catedrale mitropolitane ortodoxe din România.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ