Share

Într-o postare pe Facebook, Firea amintește că, prin proiectul propus de ea și votat de Consiliul general, au fost salvați 400 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Mai mult, primarul capitalei subliniază că a trebuit să inițieze acest proiect pentru că guvernul ”nu a făcut nimic la acest capitol”. 

”În toată lumea civilizată sunt astfel de proiecte care salvează vieți!Resping ferm această acuzație și atrag atenția că acest om este de un cinism îngrozitor și nu-i pasă absolut deloc de oameni! (…) Tratamentele deja au început și dau roade! (…) Este crimă ce face acest individ! Să oprești un program care salvează vieți, doar pentru că l-am inițiat eu!Să se uite în ochii familiei unui bolnav grav de Covid și care are nevoie urgent de plasmă! Să vedem: mai anulează programul?”, a scris Firea. 

Citeste si   PNL va sesiza CCR în privința numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ

Proiectul, lansat pe 1 septembrie, prevede acordarea unui stimulent de 1.000 de euro celor care donează plasmă sanguină. 

Miercuri, primarul ales, Nicușor Dan, a anunțat că va anula proiectul, dar că va găsi o modalitate de a-i stimula pe oameni astfel încât să doneze gratuit.  ”Stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal. În întreaga Uniunea Europeană este ilegal să stimulezi cu bani donarea de sânge sau plasmă, deoarece se consideră că astfel încurajezi oameni care nu sunt neapărat sinceri în privința stării de sănătate și astfel îi pot pune în pericol pe cei care primesc”, a explicat Dan. 

Citeste si   Noapte cu surprize! Răsturnare de situație în PSD IAȘI

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ