Share

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că nu a primit deocamdată invitație pentru a participa la recepția de la Palatul Cotroceni sau la parada care va fi organizată cu ocazia Zilei Naționale, apreciind, totodată, că într-un astfel de moment românii trebuie să fie solidari, nu să se împartă în “buni și răi”, în “oameni integri sau neintegri”.

Nu am fost invitată. Probabil că mai este timp, dar din câte am înțeles, invitațiile au fost deja transmise către instituțiile statului, către demnitari, către persoanele au fost dorite a fi invitate, atât la parada militară de la Arcul de Triumf, cât și la recepția de Ziua Națională de la Palatul Cotroceni. (…) Nu sunt într-o astfel de situație (de a avea probleme penale, n.r.). Nu sunt neapărat deranjată, ca primar general, deși reprezint votul bucureștenilor de la alegerile locale și chiar dacă o persoană nu este respectată, măcar funcția și legitimitatea publică pe care le are, prin votul cetățenilor, trebuie să primească respectul cuvenit din partea reprezentanților instituțiilor statului. Sunt puțin dezamăgită, ca româncă, pentru că eu sunt un om care crede în această țară, crede în România, am fost și sunt un bun român”, a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

Citeste si   Edilul din Șotrile, condamnat pentru pornografie infantilă, nu renunță la Primărie. Vrea să candideze din nou

Ea și-a exprimat convingerea că de Ziua Națională românii trebuie să fie “uniți, solidari”, să se împace și să își sărbătorească împreună țara.

“Nu cred că de Ziua Națională este momentul să ne împărțim între buni și răi, (…) oameni integri sau neintegri, oameni înalți și scunzi, slabi sau grași, blonzi și bruneți. Cred că de Ziua Națională trebuie să ne bucurăm cu toții”, a spus Firea.

Citeste si   Legea prin care data alegerilor e stabilită de Parlament, și nu de Guvern, întoarsă de președintele Klaus Iohannis

Primarul general a menționat că parada de la Arcul de Triumf nu ar fi fost posibilă dacă nu s-ar fi implicat în reluarea lucrărilor de reabilitare blocate.

Arcul de Triumf nu s-ar fi deschis și nu s-ar fi putut defila, după o pauză de mulți ani, dacă nu mă implicam personal, atât eu ca primar general, cât și echipa mea de consilieri și consilierii generali din partea PSD și ALDE, pentru că a fost un efort care nu poate să fie descris în cuvinte, deoarece am găsit șantierul închis, ca și alte șantiere. O dezbatere blocată între asociere de constructori, consultant și proiectant, un litigiu pe care l-am moștenit”, a afirmat Firea.

Ea a menționat că a primit o invitație de la ministrul Apărării pentru a fi prezentă la defilarea care va avea loc la Arcul de Triumf, dar că a aflat că invitațiile pentru acest eveniment trebuie făcute de la Palatul Cotroceni pentru demnitarii care vor sta la tribună și că nu dorește să fie prezentă într-un loc în care nu e dorită.

Citeste si   Spor de COVID pentru medicii de familie la monitorizarea pacienților asimptomatici și cu forme ușoare, care nu vor mai fi internați

Întrebată când se vor aprinde luminițele de sărbători în Capitală, Gabriela Firea a spus că acest lucru va avea loc tot pe 1 Decembrie.

“Și noi vom invita și Administrația Prezidențială, și Guvernul, și pe toți bucureștenii. (…) E o chestiune de bun simț să inviți și partidele. În primul rând, pe bucureșteni îi invit la aceste evenimente. (…) În mod special, anul acesta avem patru zone de interes, nu doar la Universitate, ca în anii trecuți”, a menționat ea.

Sursa: agerpres.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ