Share

A ajuns secretar de stat la Ministerul ENERGIEI după ce și-a falimentat propria firmă cu profil energetic

În februarie 2013, cu sprijinul lui Gheorghe NICHITA – fost primar al Iașului și Președinte al PSD IAȘI, Maricel POPA a fost numit secretar de stat la Ministerul Energiei.

Ce îl recomanda sub aspect profesional pe Popa pentru acest post deosebit de important în arhitectura atât economică cât și geopolitică a României? Probabil experiența proprie din acest domeniu pe care Maricel POPA o înregistrase prin perspectiva activității desfășurate în firma OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL.OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL, parte a grupului de firme OMEGA – TEHNOTON, a aparținut lui Maricel POPA, care figura cu 90% din acțiuni. Restul de 10% a aparținut firmei VITALEF SRL, care aparține tot grupului OMEGA-TEHNOTON SRL controlat de Maricel POPA. În VITALEF SA, acționarul principal este MEDI PAC SRL, deținută în cote egale de POPA VLAD ANDREI și POPA LAURA DENISS, copiii actualului Președinte al Consiliului Județean și Președinte al PSD Iași. MEDI PAC SRL, este administrată de Mihaela POPA, soția lui Maricel POPA.

Citeste si   TESTE rapide pentru COVID-19 în SPITALELE din România! Carmen DOROBĂȚ: ”Aceste teste RAPIDE vor fi orientate în SPECIAL către zonele de UPU”

Revenind la cunoștințele din domeniul energetic ale domnului Maricel POPA, trebuie remarcat faptul că OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL, a fost FALIMENTATĂ înainte ca acest să fie numit secretar în Ministerul ENERGIEI.

ÎNCRENGĂTURILE familiei Maricel POPA! Președintele CJ IAȘI conduce o REȚEA vastă de interese economico-politice. Episodul I: TEHNOTON SA

ÎNCRENGĂTURILE familiei Maricel POPA! Președintele CJ IAȘI conduce o REȚEA vastă de interese economico-politice. Episodul II: OMEGA IS COMUNICATIONS SRL

După o activitate febrilă în 2008, an în care firma de energie a domnului Popa a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 900.000 RON, a urmat totuși un FALIMENT RĂSUNĂTOR

Un FALIMENT cu datorii mari la stat! Mai exact, obligațiile restante la ANAF ale viitorului secretar la Ministerul ENERGIEI și Președinte al Consiliului Județean Iași sunt și în prezent de 141 158 RON.

Dată înregistrare Tip buget Datorii principale Accesorii Total
2018-12-31 Buget stat 0 RON + 87.489 RON = 87.489 RON
Asigurari Sociale 0 RON + 53.669 RON = 53.669 RON
Somaj 0 RON + 0 RON = 0 RON
Sanatate 0 RON + 0 RON = 0 RON
Total
Observatii
141 158 RON
Faliment
Citeste si   Se vor în PARLAMENT! USR-PLUS Iași a intrat în zodia oportunismului POLITIC: lista candidaților la alegerile PARLAMENTARE este dominată de NECUNOSCUȚI

Ajuns în Guvernul României, probabil domnului Popa i-a fost relativ ușor să își acopere aceste minusuri economice.

Să fie acesta un exemplu izolat din activitatea politico-economică a fostului secretar de stat și actual Președinte al CJ Iași?  

Pe parcursul materialelor viitoare vom arată faptul că Maricel POPA este în vârful unui sistem pe care singur l-a creat și întreținut. Un sistem în care economicul se amestecă cu politicul în vederea sprijinirii unor interese mutuale cu mize extrem de punctuale.

Un astfel de exemplu despre care urmează să discutăm este și COMPANIA DE AVIATIE OMEGA-TEHNOTON SRL. 

Maricel POPA s-a bucurat din plin de binefacerile și influența politicienilor încă din anii ’90.

Ascensiunea lui Popa începe în anii guvernării Năstase când Maricel Popa preia pe bandă rulantă mai multe companii de la stat situate în județul Iași: Autotransport Iași, Tehnoton SA, Sinta SA, Vitalef SA, Antrepriza de Lucrări Drumuri și Poduri Iași – ALDP precum și Moldoforest SA.

Citeste si   Au fost emise ORDINELE de constatare a ÎNDEPLINIRII condițiilor LEGALE de constituire a CJ Iași și CL Iași

Tehnoton și ALDP aveau contracte tot cu societăți de stat. Printre aceste societăți de stat se numără compania naționala de drumuri, CFR SA sau Electrica SA.

Marele om de afaceri Maricel Popa a reușit evident să ducă în faliment majoritatea acestor firme.

Popa s-a specializat pe afacerile din domeniul construcțiilor de drumuri și furnizarea de echipamente 

Numai prin compania Tehnoton, Popa a încasat milioane de euro de la CFR. Controlul asupra Tehnoton SA îl exercită printr-un SRL pe nume Omega IS Communications SRL.

Guvernarea PONTA a fost extrem de benefică pentru Maricel POPA. În perioada în care Maricel Popa făcea parte din Guvernul Ponta, compania Tehnnoton a încasat milioane de euro de la CFR.

Contractul cel mai mare este de circa 400 de mii de euro pentru furnizara de “dibluri din plastic pentru reparații traverse”. În anii 2015 si 2016, acest politiciano-afacerist Maricel Popa a încasat prin firma Tehnoton SA alte circa 2 milioane de euro tot de la CFR pentru diverse echipamente și mașini electrice.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ