Share

Cu ce se ocupă INFRA DATA DESIGN

Firma ieșeană patronată de Dragoș GAFIȚA este înființată cu 9 ani în urmă, în luna martie a anului 2011 și are ca obiect principal de activitate „Colectarea și epurarea apelor uzate”, obiect de activitatea care cuprinde și activități de salubrizare și gestionare a deșeurilor.

În ultimul an fiscal încheiat, INFRA DATA DESIGN a raportat o cifră de afaceri de 905.942 RON, și o pierdere de -404.041 RON. De asemenea, numărul mediu de angajați raportați în 2019 a fost de 2.

Dintr-un număr de 64 de contracte încheiate cu instituțiile publice în perioada 2016-2020, INFRA DATA DESIGN a încasat mai bine de 1.500.000 lei.

INFRA DATA DESIGN a reușit cu doar 2 angajați să obține sume colosale din vânzarea de șampon stradal parfumat

Contractele între societatea INFRA DATA DESIGN și SALUBRIS S.A sunt încheiate pe bandă rulantă. Sume consistente sunt plătite de SALUBRIS, societatea aflată sub conducerea primăriei care gestionează activitatea de salubrizare în Iași, către INFRA DATA DESIGN, societatea administrată de Dragoș GAFIȚA, pentru achiziția de șampon stradal parfumat și servicii de vidanjare a toaletelor ecologice publice.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P), multe dintre contractele încheiate între SALUBRIS și INFRA DATA DESIGN pentru servicii de vidanjare nu au trecute sumele.

În anul 2019, când firma lui GAFIȚA a încasat peste 1 milion de lei vechi din contracte încheiate cu instituțiile publice din Iași, INFRA DATA DESIGN a colaborat tot cu societatea SALUBRIS, cu SERVICII PUBLICE IAȘI S.A., SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE CUZA-VODĂ și CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI. Contractele au constat în achiziția de către SALUBRIS a unor jardiniere și șampon stradal parfumat.

Din 2016 și până în 2020, valoarea tuturor contractelor încheiate de INFRA DATA DESIGN cu instituțiile publice din IAȘI este de  1.523.437 RON. Având în vedere faptul că, multe dintre contractele încheiate între SALUBRIS și INFRA DATA DESIGN pentru servicii de vidanjare nu au trecute sumele în Sistemului Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P), valoarea achizițiilor publice pot fi substanțial mai mare.

Citeste si   Sfântul DIMITRIE cel Nou: Tradiții și OBICEIURI pentru această MARE sărbătoare a ANULUI

Pentru un singur contract de achiziție a șamponului stradal, SALUBRIS plătește către INFRA DATA DESIGN, firma lui GAFIȚA 13.630 RON.

În perioada 2017-2020, au fost încheiate 9 contracte între SALUBRIS ȘI INFRA DATA DESIGN pentru achiziția șamponului stradal.  Deci, firma lui GAFIȚA a încasat doar de la SALUBRIS, pe o perioadă de 4 ani 122.670 lei pentru furnizarea șamponului stradal.

Cine este Dragoș GAFIȚA, patronul firmei INFRA DATA DESIGN

Dragoș GAFIȚA este un om de afaceri din Iași. Creierul multor scheme ingenioase între firmele pe care le deține și instituțiile statului, acesta este și un apropiat a primarului CHIRICA. Dragoș GAFIȚA este furnizorul de casă pentru spațiile verzi cu care primarul CHIIRICA se laudă în tot orașul.

De asemenea, acesta mai deține 6 firme în IAȘI, CONSTANȚA și BUCUREȘTI. BEST FRIGO DISTRIBUTION SRL din BUCUREȘTI este radiată, la fel și două firme din Iași: DATA INCORPORATED SRL și NOVIDRAST SRL.

Citeste si   132 de CLASE din județul IAȘI au suspendat a cursurilor ȘCOLARE organizate în MODALITATEA ”faţă în faţă"

În funcțiune și active fiscal acesta mai are alte trei firme: SAN ROCCO din Constanța, GAFITA`S COMPANY și LACTATE HAN din Iași.

Conform S.E.A.P, INFRA DATA DESIGN începe să încheie contracte cu instituțiile publice din IAȘI din anul 2016, deși este înființată încă din anul 2011. Primele contracte din 2016 au fost încheiate cu SERVICII PUBLICE IAȘI S.A. Nu este de mirare acest lucru, întrucât perioada 2014-2016 a fost marcată de nenumăratele concedii pe care primarul CHIRICA și GAFIȚA le făceau împreună.

Bazată pe prietenie și concedii petrecute împreună, rețeaua GAFIȚA-CHIRICA, împreună cu câțiva oameni de-ai casei, au pus baza unei scheme ingenioasă de sifonare a banilor de la SERVICII PUBLICE S.A și SALUBRIS, ambele companii aflate în subordinea Primăriei IAȘI.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cred ca DIICOT va clarifica toate aceste ”relationari” ale lui Chirica cu mediul de afaceri.
    Deja efectele se vad. Viceprimarul Harabagiu, prin care a mentinut relatia cu oamenii de afaceri a inceput sa aiba doar ghinioane: a fost chemat la DIICOT (ca martor deocamdata), a fost refuzat de Sorin Iacoban atunci cand a vrut sa se foloseasca Pro Romania pentru a ajunge iar in consilul local, a devenit ”nefrecvetabil” pentru majoritatea personajelor din oras.
    Chiar si Chirica a devenit ”putin frecventabil”.
    Noroc ca USR si Pro Romania au curajul sa se mai opuna. Cazul pro Romania este chiar surprinzator avamd in vedere ca Iacoban a fost coleg de partid cu Chirica. Speram la mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ