Una dintre firmele înființate de primarul Gabriela Firea participă la o nouă licitație organizată de Primăria Iași

După ce a depus ofertă pentru proiectarea unei Săli Polivalente, Compania Municipală  de Dezvoltare Durabilă București SA vrea să proiecteze și un stadion la Iași. Valoarea estimată a contractului se ridică la 4,7 milioane lei, inclusiv TVA.

Acum circa șase ani, Primăria a mai plătit un studiu pentru extinderea actualului stadion, dar pe documentație s-a așternut praful și a fost fluturată doar în campania electorală.

Alături de firma unde acționar este Consiliul Local București, mai participă la licitație: Dico & Țigănaș Birou de proiectare, Sigm-Home Project SRL, Tec Telecom SRL și Popp & Asociații. În afară de ultima societate menționată, celelalte participă și la licitația pentru proiectarea lucrărilor la o nouă Sală Polivalentă la Iași

Noul stadion ar urma să aibă o capacitate cuprinsă între 15.000 și 20.000 de locuri

Printre studiile pe care compania câștigătoare va trebui să le realizeze se numără studiul de amplasament, studiul topografic, studiul geotehnic, studiul de coexistență (dacă este cazul), documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (acolo unde este cazul), studiul de fezabilitate, documentația tehnică pentru obținerea avizelor/acordurilor/autorizațiilor necesare pentru obținerea autorizației de construire, care nu au fost solicitate prin certificatul de urbanism (în cazul în care se impun), proiectul tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor, proiectul tehnic de execuție și documentația tehnică pentru organizarea execuției.

Pentru acest obiectiv, municipalitatea a propus două posibile amplasamente, ambele aflate în proprietatea acesteia: terenul proprietate publică de 140 de hectare din Moara de Vânt (zonă liberă de sarcini) și actualul teren pe care se află Stadionul „Emil Alexandrescu”. Pentru fiecare amplasament posibili ofertanții vor trebuie să prezinte câte un studiu cu avantajele și dezavantajele fiecăruia din punct de vedere al accesibilității și dotărilor edilitare din zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian BURAGA.

LĂSAȚI UN MESAJ