Share

În periplu nostru prin comuna ieșeană Holboca am căutat să vedem cum au înțeles și știut autoritățile locale să prezerve valorile locale, tradițional românești. Statele civilizate ale Europei fac eforturi considerabile pentru restaurarea și păstrarea propriei istorii și în mod deosebit a tradițiilor care definesc însăși ființa unui neam.

Mai mult, cultura și tradiția populară sunt valori extrem de importante care fac legatura între generații

 

Obiceiurile populare definesc poporul român și îl fac nemuritor, din toate punctele de vedere. Sărbătorile populare sunt faimoase și fac parte din identitatea noastră, a tuturor. Toate aceste obiceiuri speficice nouă, pot genera, nu doar frumusețe locală, ci și venituri mari de pe urma turismului, prin valorificarea istoriei și folclorului.

Citeste si   VIDEO l Interviu cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Pentru toate aceste motive am vrut să înțelegem de la candidatul Flavius COTEA ce eforturi s-au făcut la Holboca pentru conservarea și promovarea tradițiilor.

Conservarea și promovarea tradițiilor în comuna Holboca reprezintă o dovadă clară a faptului că noi nu uităm trecutul. Nu uităm faptul că locuitorii comunei Holboca au nevoie de originalitate. Trebuie să-și cunoască datinile, obiceiurile și tradițiile specifice sărbătorilor de Anul Nou.

Astfel, am fost alaturi de toți cei implicați în conservarea și promovarea tradițiilor.Am fost alaturi de “Porcul de la Orzeni”, de “Nunta taranească de la Holboca, de “Șatra Țigănească din satul Cristești, dar în special am reînviat tradiția “Căluților din Dancu” participând personal la aceste obiceiuri.

Suntem convinși că aceste lucruri frumoase pentru comuna noastră vor continua, că aceste obiceiuri vor fi duse în continuare pentru mulți ani de copiii noștri, de tinerii și de gospodarii din comuna Holboca, pentru că din generație în generație să fie menținute aceste frumoase obiceiuri și tradiții”, a declarat Cotea Flavius.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ