Este din Câmpina şi a venit în Bucureşti în urmă cu 14 ani, pentru a urma ASE-ul. A făcut contabilitate timp de 5 ani, pentru 2 multinaţionale importante, însă rimele lui l-au adus la radio. La Radio Zu, şi-i place de minune! Andrei Sebastian Filcea, alias Flick Domul Rimă, de la ZU, este și poet. Mai multe lucruri inedite despre el, aflați din interviul următor.

Iașule, Iașule, mândră cetate / Ești un oraș ce are de toate:

Locuri superbe și fete frumoase / Cluburi, poveșți, pub-uri, terase.

 Cum arată o zi normală din viața lui Flick?

Flick: Mă trezesc în fiecare zi la 6:39. Merg la matinal la Radio ZU cu Morar și Buzdugan unde îi ajut cu subiectele. La 10 plec de la radio, merg acasă, dorm o oră. Apoi ies în oraș să mănânc, mă întâlnesc cu tot felul de prieteni, parteneri, colaboratori etc. Fac tot felul de treburi administrative: plăți, merg la contabilă, fac cumpărături etc.

La 16:00 intru în direct la emisiunea mea zilnică de la Radio ZU. La 18:00 merg acasă și scriu: scenarii, poezii. Mă uit la TV, ies uneori la cină cu prietenii etc. Adorm la ora 1 noaptea. În weekenduri sunt de obicei prin țară: prezint evenimente sau merg să mă distrez (așa cum vin cu drag când am ocazia la Iași.)

 Ești recunoscut sub numele de Flick Domnul Rimă. Când și cum ți-ai descoperit acest talent?

Talentul la scris versuri îl am de mic, dar nu l-am cultivat/folosit. În școală nu era atât de cool să scrii rime. Mi se părea cam de modă veche. De când am intrat pe Facebook și am văzut că e apreciat acest talent și lumea îmi cere să fac rime, am văzut că e tare ceea ce fac și am continuat mai intens.

 Ai poezii foarte profunde și cu semnificații puternice. De unde te inspiri?

Din viață. Din trăirile mele sau ale persoanelor din jurul meu. Atât prieteni, cât și din poveștile oamenilor care îmi scriu.

 Cum ai reușit să devii celebru? Visai la asta încă din copilărie?

 Flick: Să am încredere în mine și să am răbdare. Pe un tânăr din ziua de azi l-aș sfătui să facă (pe lângă ceea ce e necesar pentru viață: școală, job etc) și lucruri de suflet, lucruri pe care le face cu pasiune, la care se pricepe, chiar dacă îi ocupă timp și nu îi aduce bani momentan. Poate într-un viitor nu foarte îndepărtat această pasiune poate deveni job.

Nu. Nu visam. A fost o întâmplare. M-am despărțit de o iubită și având foarte mult timp liber care trebuia umplut (pentru că nu mai puteam ieși în oraș cu prietenii de la vremea aia, care erau doar cupluri) am început să scriu pe un blog.

Diverse radiouri/televiziuni preluau de acolo poezioarele și glumițele mele. Acum 10 ani am primit un mail de la Mihai Morar care m-a întrebat dacă nu aș vrea să colaborez cu Zu. Am zis DA, și am venit la radio.

L-am cunoscut pe Buzdugan, la puțin timp după, pe Bendeac și de atunci, asta fac în continuare cu plăcere. Lucrez la radio și sunt prieten cu Morar, Buzdugan, Bendeac.

 Care e cea mai importantă lecție de viață pe care ai primit-o până acum?

Să am încredere în mine și să am răbdare. Pe un tânăr din ziua de azi l-aș sfătui să facă (pe lângă ceea ce e necesar pentru viață: școală, job etc) și lucruri de suflet, lucruri pe care le face cu pasiune, la care se pricepe, chiar dacă îi ocupă timp și nu îi aduce bani momentan. Poate într-un viitor nu foarte îndepărtat această pasiune poate deveni job.

 Știu că ești  un suporter convins al orașului Iași. Ce sentimente te încearcă când pășești pe străzile pe care odinioară mergeau Creangă și Eminescu?

Am venit prima dată aici adus de Buzdugan, acum 8 ani. M-a dus prin toate locurile frumoase: bojdeucă, grădina botanică, Palatul Culturii, Casă Pogor, Copou, etc. De atunci mă întorc mereu cu drag. E un oraș superb încărcat de istorie și locuri pe unde au trăit oameni pe care i-am citit și apreciat. Mi-am făcut mulți prieteni buni aici, și am adus și prieteni din Bucureșți de-a lungul anilor, care la rândul lor s-au îndrăgostit și ei de Iași!

Ce crezi că face diferența între o persoană care reusește în viață fructificându-și talentul cu care este înzestrat și una care îl irosește?

Ca de la cer la pământ. Nu e nimic mai prețios decât să faci bani distrandu-te, să faci bani din lucrurile care îți plac.

 Cum te-ai descrie unei persoane care nu știe nimic despre tine?

Sunt un om care scrie ce trăiește și care de multe ori trăiește ce a scris.

Un mesaj în rime pentru ieșeni și cititorii ziarului Bună dimineață Iași, te rog

Iașule, Iașule, mândră cetate

Ești un oraș ce are de toate:

Locuri superbe și fete frumoase

Cluburi, poveșți, pub-uri, terase.

Mă întorc cu drag, oricând la tine

Aduci mereu bucurie în mine

Rămâi la fel, un oraș de 5 stele

Iași, capitală a inimii mele.

Cât despre ieșeni: rămâneți aceiași oameni frumoși și zâmbitori. Bucureștenii au multe de învățat de la voi!

LĂSAȚI UN MESAJ