Share

Conform declarației Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, România începe să-și revină treptat din criza provocată de pandemia cu noul Coronavirus. Chiar dacă toate localurile au fost închise în timpul stării de urgență, dacă ne uităm la datele publicate de Institutul Național de Statistică putem vedea o creștere după redeschiderea lor.

După relaxarea măsurilor, putem observa o creștere a producției industriale de 22% față de luna precedentă

florin-citu,-anunt-pentru-investitori:-programul-imm-invest-va-fi-suplimentat-pana-la-20-de-miliarde-de-leiA fost obiectivul acestei guvernări şi obiectivul meu personal acela de a avea o economie care să îşi revină cât mai rapid. Avem un început al revenirii, un început de V, atât pentru indicele producţiei industriale, cât şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri în industrie. Vă spun că este mai rapid decât mă aşteptam. Ne aşteptam ca revenirea să înceapă din trimestrul III. Aceasta este pentru mine o veste foarte bună. Este clar că ceea ce am făcut până acum se vede” a declarat Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Datele publicate de Institutul Național de Statistică pentru luna mai ne confirmă faptul că economia revine treptat la normal. Florin Cîțu afirmând faptul că revenirea economică este mult mai rapidă față de cum se aștepta.

Citeste si   Ronaldinho, fostul star de la PSG și Barcelona, testat pozitiv la noul coronavirus

Chiar dacă la nivel statistic această creștere este semnificativă, la nivel local lucrurile stau diferit. Chiar dacă observăm o creștere a veniturilor față de lunile precedente, proprietarii societăților comerciale ieșene se apropie cu greu de veniturile pe care le câștigau în anii trecuți.

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Florin Chirița, manager-ul ”Friend’s Food and Garden Iași” a declarat:

În urma măsurilor de relaxare am reușit să dăm drumul la terase și astfel ne-au crescut veniturile dar nu considerabil. Suntem la un nivel de capacitate de 60% față de normal. În viitor nu avem nicio certitudine că va fi mai bine având în vedere numărul de cazuri care este în creștere.

Suntem în continuare amenințați de faptul că se vor închide restaurantele deci nu aș crede că în viitorul apropiat ar fi mai bine. Poate în lunile viitoare dar e greu de spus. Sunt evenimente pe care nu le mai putem organiza. Nu știu când va reveni totul la normal dar nu cred că se va întâmpla curând


Share

LĂSAȚI UN MESAJ