Share

”Soluţia nu este închiderea economiei pentru că avem nevoie ca economia să funcţioneze, avem nevoie de venituri la buget, avem nevoie ca acei bani să se ducă înapoi în economie. Obiectivul nostru este de a nu închide economia, nu vrem să închidem economia pentru că asta este reţeta clară spre faliment. Costul acelor două luni de zile (martie, aprilie, n.r.) a fost de aproape două puncte procentuale din PIB, din creşterea economică, enorm în acea perioadă”, a declarat Cîțu.

Ministrul a mai spus că nu ar fi fost necesar lockdown-ul din acea perioadă dacă rezervele țării nu ar fi fost goale.”Am învăţat foarte mult din perioada martie – aprilie. România este ţara care nu a închis toată economia, tot ceea ce a însemnat sectorul construcţii nu a fost închis. Nu ne duceam către acel lockdown dacă am fi găsit ceva în rezervele ţării. Încă aştept ca instituţiile statului să îi ia pe cei responsabili de acest lucru. Mi se pare că acolo este chiar o crimă împotriva românilor. Îi aştept pe aceştia să investigheze pentru că am găsit rezervele pe zero pentru măşti, dezinfectant”, a transmis Cîțu.

Citeste si   Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS: „ În interiorul PSD-ului, liderii locali nu-și doresc o asemenea alianță cu USR”

Ministrul de Finanțe a menționat că obiectivul guvernului este să lase economia să funcționeze, dar, pentru ca acest lucru să nu contribuie la agravarea epidemiei, este absolut necesar ca cetățenii și companiile să colaboreze cu autoritățile și să respecte regulile decise. ”Cred că putem merge în perioada următoare cu economia deschisă, dar cu reguli clare. Toţi antreprenorii ne cer reguli clare.Cum să-şi ţină compania deschisă, cum să vină oamenii la muncă şi să poată să funcţioneze în condiţiile de acum, poate cu mai puţini oameni, dar să nu mai închidem economia de tot. Acesta este obiectivul, să rămânem cu economia deschisă, poate la o capacitate mai mică, dar să nu închidem economia. Şi asta a fost şi discuţia cu HoReCa. Am spus că rămân deschise 30% etc (…)

Citeste si   VIDEO ”Culisele statului paralel” | Loteria Română, pagubă de zeci de milioane de euro. Fratele lui Sebastian Ghiță, contracte bănoase cu instituția

Nu putem cere totul de la guvern. Noi dăm nişte linii directoare, dar trebuie să fim responsabili. Lucrăm cu foarte puţini oameni aici la minister, mai mulţi acasă. Îi schimbăm, îi rotim. Am departamente foarte importante, de unde se fac plăţi, trezorerie ş.a.m.d., nu îmi permit ca oamenii toţi să fie bolnavi. Depinde de noi cât de buni manageri suntem”, a mai transmis Cîțu.

Citeste si   Ludovic Orban, DECIZII de ultimă oră pentru angajați: Premierul a anunțat cand se va MAJORA salariul minim

Citește și: ”Florin Cîțu cere anchetarea execuției bugetare din 2017-2019: ”PSD a subminat economia națională”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ