Aproape 40.000 de cereri de finanțare prin IMM Invest

Ministrul Finanțelor a anunțat că cererile de finanțare a companiilor prin programul IMM Invest a ajuns la 37.000. Prin acest program, companiile beneficiază de măsuri de garantare și subvenționare a dobânzilor, dar și de credite pentru asigurarea capitatului de lucru și credite de investiții.

„Sunt 37.000 de cereri de finanţare pentru IMM-uri prin IMM Invest până în prezent, iar cele mai multe cereri sunt din transporturi, construcţii de clădiri, restaurante şi alte activităţi de servicii şi alimentaţie, fabricarea băuturilor. (…) În ceea ce priveşte Programul IMM Invest, sunt 37.000 de cereri, care înseamnă un număr de 494.500 de angajaţi. Sunt 8.200 de intreprinderi mici, 2.400 de intreprinderi mijlocii şi 26.300 de microintreprinderi. Cele mai multe cereri vin din Bucureşti (7.200), urmat de Cluj (2.000), Ilfov (1.700), Constanţa (1.600), Timiş (1.500), Braşov (1.400), Bihor (1.300), Prahova (1.300)”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si   Nelu Tătaru: „ Evoluția este îmbucurătoare, de la faza de platou s-a trecut în panta descendentă”

Florin Cîţu: Prima companie deja şi-a accesat fondurile

„Astăzi (marti, 5 mai – n.red.), la şapte zile după ce a fost făcută prima cerere, avem şi o primă companie care a luat un împrumut de la o bancă. Este prima companie care a depus cerere şi pentru capital de lucru  şi pentru investiţii. Este un record pentru un astfel de sistem”, a mai anunțat ministrul de Finanțe.

Citeste si   Nelu Tătaru: „ Evoluția este îmbucurătoare, de la faza de platou s-a trecut în panta descendentă”

Program tip IMM Invest și pentru companiile mari

 

Un alt anunț pentru companiile mari a fost făcut de Cîțu – va fi aprobat un program similar și pentru companiile mari, care ar urma să fie aprobat în ședința de joi a Guvernului. 

„Vor fi discutate în Comitetul interministerial masurile pentru companii mari, sper sa venim cu acestea joi în sedinta de guv sa fie aprobate, si acolo vom umbla la plafon, trebuie să avem un plafon mai mare. Principiul este același: suntem alături de sectorul privat în această perioadă, venim si ne asumam riscuri impreuma cu sistemul financiar bancar, pentru că am încredere că sectorul privat va avea aceşti bani, îi va investi mai departe şi va ajuta să crească economia”, a mai explicat ministrul Florin Cîțu.

Citeste si   Bogdan COJOCARU, copilul de suflet al lui Maricel POPA are păreri! PSD se duce în DERIZORIU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ