Share

 

„Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani.

În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țări care pot arata o astfel de performanță.

Citeste si   VIDEO Ludovic Orban: Guvernul va ataca la Curtea Constituțională și majorarea pensiilor cu 40%, și stimulentele pentru profesori

A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019.

Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale.

Pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună.

Citeste si   Vicepremierul Raluca Turcan, la Ialomița: ”Strategie marca PSD: sărăcirea unui județ e confortabilă din punct de vedere politic”

Spațiul fiscal este limitatat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii.

Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm”, a scris ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, marți, pe Facebook, după ce Institutul Naţional de Statistică a publicat ultimele date oficiale, provizorii, privind scăderea economică din al doilea trimestru – 12,3% față de trimestrul I, dar și datele privind câștigurile salariale medii de până acum, în contextul crizei COVID-19.

Citeste si   Gabriel Mutu: Am redat sufletul Sectorului 6 prin modernizarea Cinematografului Favorit. Urmează Cinematograful Giulești

Potrivit datelor provizorii publicate marţi de INS, Produsul Intern Brut în trimestrul II a fost, în termeni reali, mai mic cu 12,3%, comparativ cu trimestrul I din 2020.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ