Share

Florin Iordache a fost votat de 185 de senatori și deputați, iar fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi. Duli Ionuț Mazâlu, secretarul general al Consiliului Legislativ, a obținut două voturi.

Totodată, în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Dircă a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

Citeste si   Cătălin Predoiu, anunț de ultim moment despre extrădarea fugarilor români. De ce nu sunt aduși în țară și câți sunt urmăriți

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

Florin Iordache a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu și este cunoscut drept promotorul Ordonanței 13, care a dus la organizarea celor mai mari proteste postdecembriste. 

Citeste si   Victor Ponta plagiază până și mesaje de condoleanțe - FOTO

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ