ideall.ro

Actorul Florin Piersic va primi distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, distincţia urmând a-i fi acordată cu ocazia Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR)

Florin Piersic este nu doar unul dintre marii noştri artişti, dar şi cel mai charismatic actor român. El nu este doar o prezenţă spectaculoasă. În cei peste 60 de ani de carieră cinematografică a reuşit să demonstreze că are un talent ieşit din comun. Nu de puţine ori Florin Piersic a venit la Iaşi şi de fiecare dată a spus că aici se simte ca acasă“, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul SFR va fi prezentată la Iași ”Retrospectiva Florin Piersic”. La un deceniu de film românesc la Iași, pe marele ecran din Piața Unirii, vor fi proiectate șase dintre filmele în care a jucat actorul  Florin Piersic. În deschiderea festivalului SFR, va avea loc proiecția filmului de suflet a actorului, filmul Parașutiștii.

”Retrospectiva Florin Piersic” cuprinde filmele: De-aș fi … Harap Alb, Haiducii lui Șaptecai, Elixirul tinereții, Pintea, Colierul de turcoaze. Cele șase pelicule pot fi vizionate  pe Explanada Piața Unirii, open-air, în perioada 12-16 iunie, începând cu ora 21:00.

sensodays.ro

De asemenea, în cadrul celei de a 10-a ediții a festivalului dedicat marelui actor, va  avea loc o expoziție de fotografie aniversară  intitulată ”Reverență Florin Piersic”. Expoziția este un omagiu adus actorului pentru întreaga activitate cinematografică și va fi deschisă timp de o lună, la Galeria de Artă a Ateneului Național Iași.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ