Share

Cazuri noi de infectare cu COVID -19, în rândul cadrelor medicale

Spitalul Municipal din Rădăuți a devenit focar de COVID-19. 24 de cadre medicale s-au contaminat, asta deși la Rădăuți situația era mai bună decât cea din municipiul Suceava.

Au fost testate 132 de cadre medicale, iar din acest total, 23 de persoane au fost testate POZITIV

Angajații care au fost diagonosticați cu COVID-19 sunt medici, asistente, infirmiere și brancardieri, aceștia lucrau în secțiile ATI și Chirurgie. Un aspect important de menționat este acela că pacienții nu prezintă simptomatologie asociată infecției cu noul coronavirus și se simt bine.

Citeste si   Ioan STAN: „CJ SUCEAVA distrage atenția publică de la cei peste 200 de MORTI de Covid-19”

Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut.

Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri.

Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal infectat”, a declarat a declarat Traian Andronachi, managerul spitalului  municipal din Rădăuți.

Citeste si   RATA de imunizare față de SARS-CoV 2 în rândul SUCEVENILOR este de 20%, respectiv aproximativ 16.500 de PERSOANE

Managerul spitalului a mai declarat că s-a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a stabili modul în care s-a produs îmbolnăvirea celor 23 de cadre medicale.

Totuși, supoziția sa este că personalul medical infectat a luat virusul de la pacienții care au fost direcționați de la alte spitale din județ și care nu au fost testați.

Citeste si   Vrancea: Un aparat de plasmafereză a ajuns la Centrul de Transfuzie Sanguină; primul donator - managerul suspendat al SJU Focşani

În acest spital lucrează un total de 600 de cadre medicale cărora, începând de zilele viitoare, li se va schimba graficul de gărzi și ture.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ