Share

În cursul acestei săptămâni în cadrul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași un număr de 8 elevi ai unității de învățământ au fost depistați pozitiv cu noul Coronavirus. În urma acestui incident elevii liceului își vor continua activitatea în mediul online pentru următoarele 14 zile.

Elevii provin din 3 clase diferite

Conform legislației în vigoare, unitatea de învățământ ieșeană își va continua orele în mediul online. Șapte din cei opt elevi depistați pozitiv au participat fizic în această săptămână la orele de curs. Conform directorului adjunct al instituției elevii provin dintr-un singur loc de cazare. Aceștia locuiesc în căminul „Sf. Iosif” din zona Bucium. În zona respectivă DSP desfășoară în prezent o anchetă epidemiologică.

Citeste si   Gabriel HARABAGIU își va continua AFACERILE la vârful Primăriei IAȘI din postura de ADMINISTRATOR PUBLIC al IAȘULUI

Contactată de reporterii ziarului „Bună Dimineața Iași” și întrebată despre situația de la Liceul Pedagogic purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bleortz, a declarat:

„Situația de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” se încadrează în scenariul referitor la îmbolnăvirea a cel puțin trei elevi din clase diferite. În această situație suntem în momentul de față.

Pe baza anchetei pe care Direcția de Sănătate Publică a făcut-o, Consiliul de administrație din această școală a propus către Inspectorat, apoi a primit avizul DSP și s-a aprobat această propunere în Comitetul Județean pentru situații de urgență. Suspendarea cursurilor pentru următoarele 14 zile”

Din cauza faptului că elevii au participat la orele de curs din această săptămână aceștia au luat contact direct cu colegii lor. Deși măsurile de distanțare socială au fost păstrate în cadrul unității de învățământ, reprezentanții Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” sunt în continuare precauți.

Citeste si   O scădere de 53,5% față de anul TRECUT în structurile de primire TURISTICĂ cu funcțiuni de CAZARE în județul IAȘI

Directorul adjunct al liceului Petru Tamaș a declarat faptul că igienizarea mâinilor și purtarea măștilor de protecție au fost reguli ce s-au respectat cu strictețe în rândul elevilor.

Contactat de reporterii ziarului „Bună Dimineața Iașidirectorul adjunct al unității de învățământ, Petru Tamaș, a declarat:

„Vorbim de un număr de opt elevi. Șapte dintre aceștia au participat la cursuri. Important este faptul că toți acești elevi provin dintr-un singur loc de cazare. Elevii locuiesc în cadrul căminului „Sf. Iosif” din Bucium unde Direcția de Sănătate Publică a identificat deja un focar mai mare.

Tendința noastră este să credem că focarul de fapt este acolo însă ei venind la școală în aceste zile cu siguranță au intrat în contact și cu alți colegi chiar dacă în principiu s-a purtat mască, s-a făcut igienizarea mâinilor. Având în vedere că virusul circulă foarte ușor asta ne face să fim destul de precauți”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ