Share

În timp ce, la Spitalul de Psihiatrie Socola, în luna mai, Bogdan Șaramet declara faptul că are cel mai bun sistem de combatere a noului virus și că spitalul poate face față oricarei situații, în luna august, surse din interiorul Institutului de Psihiatrie ne-au declarat faptul că managementul interior nu dă rezultate și că se realizează conform unei agende proprii a Consiliului de Administrație.

Ce se întâmplă mai exact?

Fostul director al Institutului Socola, Gabriel Oprișanu, a fost înlocuit de Bogdan Șaramet la data de 21.02.2020, care a ocupat funcția interimar, până la data de 21.08.2020. Din această dată, ar fi trebuit să intre în funcție un director cu drepturi depline, care să fi participat la concursul publicat de Ministerul Sănătății pe site. Cum era de așteptat, Bogdan Șaramet a trecut testul cu nota 9.58, însă contracandidata sa, Liliana Chelaru a depus contestație.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

Conform regulilor de desfășurare a concursului, Liliana Chelaru a depus o contestație în vedera reevaluării notei de 8.89, însă aceasta a fost respinsă pe motiv că a fost reevaluat dosarul de înscriere și regulamentul de concurs. Decizia a fost definitivă.

Surse din cadrul Institutului au confirmat faptul că Bogdan Șaramet rămâne la conducerea Spitalului de Psihiatrie Socola, deși concursul NU a fost validat, pentru un interimat de 6 luni.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Mai mult decât atât, tot ieri a fost confirmat un nou focar de Coronavirus la Secția Exterioară Șipote a Institutului de Psihiatrie Socola Iași

Numărul total de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 este de 11 (9 beneficiari și 2 angajați), informează DSP Iași.

Ca măsuri de siguranță, beneficiarii pozitivi au fost izolați în spații amenajate corespunzător în interiorul instituției, sunt supravegheați permanent de personal calificat iar personalul pozitiv asimptomatic și contacții direcți au fost izolați la domiciliu.

Citeste si   VIDEO l Interviu cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Din infomațiile care se vehiculează în momentul de față, este foarte posibil ca noi focare de Covid-19 să apară atât în Bârnova, cât și în centrul haosului – Spitalul de Psihiatrie Socola Iași. Reamintim faptul că în cadrul Institutului lucrează 1.100 de angajați care au în grijă zeci de pacienți, majoritatea dintre ei suferind de boli care cresc riscul de deces în cazul infectării cu noul Coronavirus.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ