Share

Alertă de hepatită A în Iaşi. 40 de copii au ajuns la spital, însă doar şase dintre ei au rămas internaţi. Medicii se plâng că nu îi pot vindeca pe toţi pentru că părinţii nu îi lasă în spitale. Ei au fost nevoiţi să ceară chiar și sprijinul Poliţiei, când în unele cazuri, aparţinătorii au devenit violenţi, informează News.ro

“Au fost aduşi în spital în mai multe etape, copiii având vârste între 3 şi 12 ani. Problema este că nu putem avea un control al bolii, pentru că părinţii îi aduc la spital, apoi îi scot. E complicat de comunicat cu aparţinătorii copiilor şi au fost situaţii când s-au manifestat violent faţă de angajaţii din spital, pentru că doreau cu orice preţ să-şi externeze copiii”, a declarat Mihnea Hurmuzache, directorul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

În prezent, doar șase dintre cei 40 de copii, aduși în ultimele trei săptămâni în unitatea medicală, mai sunt internați. Doctorii povestesc că au fost situații când cadrele medicale au fost nevoite să ceară ajutorul poliției.

“Facem tot ce este posibil ca aceşti copii să se însănătoşească, dar în acelaşi timp se ţipă, se urlă, nu putem lucra în astfel de condiţii. Am cerut ajutorul poliţiei şi al unei firme de pază”, s-a mai plâns Hurmuzache.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Direcţia de Sănătate Publică a pornit o anchetă epidemiologică in comuna Ciurea.

“DSP a luat probe de apă din fântâni şi rezultatele la examenul bacteriologic sunt necorespunzătoare. Sunt condiţii de igienă precare în toată comunitatea. Lipsesc grupurile sanitare, iar accesul la apă este dificil”, a explicat prefectul de Iaşi.

În Ciurea au fost distribuite, până acum, 70 de doze de vaccin împotriva hepatitei A.

Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ