Share

Numarul persoanelor internate la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov cu suspiciunea de meningita a ajuns la 18, insa pana ieri doar intr-un singur caz a fost confirmat diagnosticul.

In total, circa 200 de persoane au fost consultate la acelasi spital, in ultimele trei zile, dupa ce au intrat in contact cu adolescentul de 17 ani diagnosticat cu meningita bacteriana, care a murit joi la Spitalul Clinic de Copii din Brasov.

Colegii de clasa ai baiatului care a murit joi, dar si alte persoane cu care a intrat in contact au fost trimise la medic pentru consultatii. Dintre cele peste 200 care s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, 18 au fost internate cu simptome de meningita. in cazul a doi dintre tineri, simptomele au fost mai grave, iar la unul dintre ei boala a fost confirmata. Ceilalti pacienti internati au simptome mai usoare. “Marea majoritatea ai contactilor persoanei decedate au fost consultati la Spitalul Boli Infectioase Brasov.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Este vorba de circa 200 de persoane, iar 18 dintre ei, care prezinta un simptom febril, cefalee si unii dintre ei varsaturi au fost internati la aceasta unitate sanitara”, a spus consilierul onorific al ministrului Sanatatii, dr. Alexandru Rafila, potrivit Jurnalul.

Cele mai frecvente simptome sunt:

Gat intepenit si durere in zona cervical
Febra
Dureri de cap
Stari de voma
Somnolenta
Dureri musculare
Frisoane
Fotofobie
In cazul copiilor pot aparea iritatiile pe piele, refuzul de a manca si plansetele atunci cand sunt tinuti in brate.

Citeste si   Prof Dr. Carmen DOROBĂȚ a INFIRMAT orice implicare a sa de natură POLITICĂ

Cand trebuie sa ne prezentam la medic?

Este foarte important sa mergeti la consult de specialitate imediat ce observati simptomele descrise mai sus deoarece numai un medic poate stabili cu exactitate daca este meningita si, daca da, ce tip este si ce tratament se impune.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ