Share

Microîntreprindeirle și firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține fonduri europene de câte 30.000-100.000 de euro, să-și cumpere calculatoare și alte echipamente și servicii pentru digitalizare, în anumite condiții cuprinse în proiectul de Ghid al solicitantului și schema de minimis.

În Iași avem 30.000 firme care pot depune actele necesare pentru obținerea acestor fonduri. 

Pot depune firmele din domeniul servicii, comerț, construcții, fie firme care lucrează în domeniul IT pentru ași elabora soft-urile, pentru a face aplicații ori pentru a produce servicii în domeniul digitalizării pentru persoanele terțe cu care lucrează.

”Momentan cunoaștem doar suma alocată la nivel național, nu avem de unde știi în momentul de față câte firme vor accesa aceste fonduri. Iașul are 30.000 de firme, deci, momentan așteptăm să fie depuse cereri pentru acest program.

Probabil vor fi multe firme care vor depune deoarece nu este vorba doar de un simplu calculator, ci de un întreg sistem de digitalizare. Vor depune firme din domeniul servicii, comerț, construcții, fie firme care lucrează în domeniul IT pentru ași elabora soft-urile, pentru a face aplicații ori pentru a produce servicii în domeniul digitalizării pentru persoanele terțe cu care lucrează.

Orice ban care poate intra în vremuri de criză sanitară și economică în firme, sunt bineveniți. Banii pentru dezvoltarea și ajutorul firmelor sunt necesari. Eu nu cred că cineva poate concepe că niște bani fie din ajutoarele de MINIMIS, fie din fondurile pe care le pune Guvernul la dispoziție, fie din Fondurile Europene sunt binevenite pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea noastră.


Share
Citeste si   MISIUNI și SANCȚIUNI de ordine PUBLICĂ în județul IAȘI
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ