Share

Fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul primar Iulian Bădescu au fost achitați în dosarul finanțării Clubului Sportiv Asesoft Ploieşti.

Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu au fost achitați, luni, de Instanța Supremă, în dosarul finanțării Clubului Sportiv Asesoft Ploieşti.

Fostul deputat a fost achitat pentru toate acuzațiile care i-au fost aduse de procurorii DNA, respectiv dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Judecătorii au decis și achitarea lui Iulian Bădescu, atât pentru luare de mită, cât și pentru abuz în serviciu.

Totodată, Instanța a dispus ridicarea sechestrului asigurător pus de procurorii DNA Ploiești pe bunurile mobile și imobile ale celor doi.

Procurorii DNA Ploiești au scris în rechizitoriu că, atunci când a fost primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu a acordat Clubului Sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de Sebastian Ghiță, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ